Marea Britanie: Cursuri prin care parintii sunt invatati cum sa-si educe copiii

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 20:28
2101 citiri
Marea Britanie: Cursuri prin care parintii sunt invatati cum sa-si educe copiii
Foto: Arhiva Facebook/David Cameron

Guvernul britanic va propune parintilor sa urmeze cursuri pentru a invata cum sa-si educe si sa-si disciplineze mai bine copiii.

Prim-ministrul David Cameron ar urma sa prezinte masura in detaliu luni, in timpul unui discurs pe tema familiei, informeaza The Guardian.

"Evident, ei (copiii) nu vin cu un manual. Dar este normal ca noi toti sa dispunem de atat de putina consiliere?", ar urma sa spuna premierul conservator.

"Am facut o multime de progrese. Am dezvoltat monitorizarea la domiciliu dupa nastere. Dar aceasta nu acopera decat primele saptamani si luni. Ce se intampla mai tarziu, cand apar probleme de comunicare, comportament, disciplina? Cu totii avem nevoie de ajutor cu privire la aceste subiecte - cea mai importanta meserie pe care o vom avea vreodata. De aceea, trebuie sa ne gandim cum sa facem normal si chiar atractiv faptul de a participa la cursuri de educatie parentala", ar urma sa adauge Cameron, conform ziarului britanic citat.

Practic, guvernul va distribui vouchere familiilor pentru a participa la aceste cursuri, probabil in functie de resurse. Dar David Cameron vrea sa sublinieze mai ales faptul ca acestea nu se vor adresa doar caminelor aflate in dificultate, ci "tuturor".

O initiativa guvernamentala similara, propusa dupa revoltele urbane din 2011 familiilor din medii socio-economice defavorabile, s-a soldat cu un esec. Au participat doar aproape 3.000 de parinti, dintre care doar 9% barbati, departe de cei 20.000 cum era de asteptat. Costul suportat de stat a depasit 1.088 de lire sterline (1450 de euro) per parinte.

Prin extinderea programului la familiile mai instarite, David Cameron spera sa-l faca mai popular si sa imbunatateasca perceptiile si participarea din toate zonele societatii.

Initiativa va fi o parte dintr-o strategie de a plasa familia in centrul agendei pentru urmatorii cinci ani. In discursul sau, Cameron va spune ca unitatea familiei este un bastion impotriva saraciei. El va anunta, de asemenea, o dublare a fondurilor pentru serviciile de consiliere in domeniul relatiilor de cuplu.

"Familiile sunt cea mai buna masura anti-saracie inventata vreodata. Ele sunt un sistem de bunastare, educatie si consiliere intr-un singur pachet. Copiii din familii dezintegrate sunt de doua ori mai susceptibili sa se confrunte cu saracia decat cei ale caror familii raman unite. De aceea, consolidarea familiilor se afla in centrul agendei noastre", va spune seful guvernului britanic, conform relatarii The Guardian.

Masura ar putea sa-l ajute pe Cameron sa ocupe centrul esichierului politic, ramas gol dupa prabusirea Partidului Liberal Democrat si dupa virajul la stanga facut de Partidul Laburist sub conducerea noului sau lider, Jeremy Corbyn, comenteaza AFP.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#David Cameron copii cursuri parinti , #Marea Britanie