Marea Britanie inaspreste conditiile pentru imigrantii care vor cetatenie

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 14:27
2918 citiri
Marea Britanie inaspreste conditiile pentru imigrantii care vor cetatenie
Foto: topnews.in

Cetatenii straini care vor sa emigreze in Marea Britanie ar putea fi nevoiti in curand sa sustina un test de istorie britanica, inainte de a primi pasaportul pentru Regatul Unit. Decizia vine dupa ce premierul britanic, David Cameron, a cerut masuri de inasprire a modului de obtinere a cetateniei.

Premierul s-a aratat impotriva casatoriilor fictive, promitand, astfel, o "revendicare a granitelor". Intr-un discurs despre imigratie, el a afirmat ca Guvernul va corecta structura testelor pentru cetatenie, care fusesera introduse in urma cu noua ani de catre laburisti, potrivit The Independent.

Cameron a spus ca "este un capitol intreg despre istoria britanica in manualul cetateniei. Dar, in mod surprinzator, nu sunt intrebari despre istoria Marii Britanii in test". El a completat ca in respectivele teste se gasesc "intrebari despre rolurile si functiile principalelor institutii din Europa. Deci vom revizui intregul test si vom plasa cultura si istoria britanica in centrul sau".

Prim-ministrul vrea ca prin aceste masuri sa ii faca pe imigranti "sa astepte mai mult, pentru a demonstra ca se afla intr-o relatie adevarata, inainte sa obtina dreptul de sedere". Totodata, premierul doreste sa impuna anumite teste in cadrul relatiilor, printre care "abilitatea de a vorbi aceeasi limba sau de a sti amanunte unul despre celalalt".

Premierul britanic a trasat sarcina Guvernului de a reduce numarul imigrantilor britanici de la "sute de mii" la "zeci de mii" pana la urmatoarele alegeri generale. Numarul imigrantilor de anul trecut a fost "ametitor": 239.000.

In afara masurilor anuntate luni de David Cameron, cei care vor sa ajunga in Marea Britanie din motive familiale vor fi nevoiti sa demonstreze ca pot vorbi limba engleza si ca au mijloacele financiare pentru a se intretine. Familiile care vor sa-si sponsorizeze rudele din strainatate sa se stabilieasca in Marea Britanie vor fi nevoite sa depuna o asigurare de cateva mii de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#imigranti Marea Britanie, #premier Marea Britanie , #Marea Britanie