Ziare.com

Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze sa se comporte ca si cum ar fi

de Anca Serghescu
Luni, 07 Decembrie 2015, ora 16:17

   

Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze sa se comporte ca si cum ar fi
O cercetare ampla realizata in Marea Britanie, care a vrut sa afle ce loc ocupa religia in societatea moderna, in regat, a ajuns la concluzia ca locuitorii sai nu mai sunt in majoritate crestini.

Prin urmare, viata publica in regat ar trebui "decrestinizata in mod sistematic", afirma liderii mai multor religii care sunt reprezentate in Marea Britanie, conform The Telegraph.

Insa ministrii britanici nu sunt deloc incantati de aceasta idee, iar de aici pana la o discutie publica in contradictoriu nu a fost decat un pas. Subiectul este amplu dezbatut in prezent in Camera Lorzilor, dar si in presa.

In raport se arata ca scolile care au la baza religia nu fac decat sa divida din punct de vedere social. O astfel de triere nu ar trebui sa mai existe, se arata in raport. Pana si orele de religie, in scoala, ar trebui sa se transforme in "timp de reflectie".

Si in Turcia orele de religie au ajuns motiv de disputa

Raportul arata ca numarul persoanelor care nu au o religie a crescut de la o treime din populatie, in urma cu 30 de ani, pana la jumatate din populatie, in prezent.

Raportul arata ca religii precum islamul au tot mai multi adepti. In plus, in cazul penticostalilor s-a inregistrat chiar o "explozie", dupa cum se exprima publicatia britanica.

Acest pluralism ar trebui sa se reflecte in tot ceea ce inseamna viata publica, mentioneaza raportul.

In plus, Guvernul ar trebui sa regandeasca felul in care abordeaza comunitatea musulmana in general, se mai stipuleaza in raport. Mai mult, se sugereaza chiar crearea unui comisii de consiliere religioasa, pentru a se vedea daca religiile sunt corect reprezentate (cantitativ) in presa.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O sa se intample si in Romania in cativa ani.

Deja suportul pentru Biserica se prabuseste de la an la an, ajutat si de burtosii barbosi oficiind slujbele din masinile de un lux desantat in vreme ce romanul simplu sufera de saracie si coruptie. Coruptia romaneasca s-a mutat din plin si in biserica, unde parohiile bune se vand pe bani grei iar viata parohiala s-a transformat intr-un business in care preotii trebuie sa faca bani ca sa se mentina pe post.

 

religia

un business extrem de profitabil

De acord... dar sta in puterea noastra sa eliminam

partea de bussines din religie. Si mai ales sa folosim partea ei buna... pavaza impotriva instrainarii noastre sociale si culturale. Romanii ar trebui sa fie atenti, sa studieze si sa invete din catastrofele civilizatiei occidentale

iahim/Vasili, ti-ai strans fanul sa ai ce manca la

iarna? Religia ta este problema ta exclusiva si nu incerca sa faci prozelitism cu demagogie si minciuni - Tu te-ai instrainat de neam in momentul in care ai inceput sa te inchini la ideologia sclavagista a imperiului bizantin - marfa expirata

Religiozitatea nu ne schimba, nu ne mantuieste...

ci credinciosia.
Sa fi "crestin" inseamna sa crezi si sa te increzi in Dumnezeu, sa-L ai pe Iisus Hristos ca mantuitor si mijlocitor, sa te lasi calauzit de Duhul Sfant, s.a.m.d.
"Multe cai i se par omului bune" (una din ele fiind religiozitatea) "dar la urma duc la moarte".
Apoi, "drumul spre iad este pardosit cu o multime de intentii bune", nu-i asa?!?

Se poate si fara religie

Dar cu educatie si cu un sistem social bine puse LA punct. Tarile dominate de religie sunt sarace populatia needucata si neinformata.

Nicaieri nu s-a descoperit (deci nu s-a aplicat)

inca "un sistem social bine puse LA punct".
Societatea ideala va functiona insa in "Imparatia de 1000 de ani", cand "va carmui cu un toiag de fier" chiar "Regele Regilor".

Ptr. d-na Serghescu

si ceilalti documentati asemenea ei: Penticostalismul este unul din cultele crestine neoprotestante. Deci nu e religie. Asa ca ar fi cazul sa-ti corectezi articolul.

 

Anti-PSDNL Rank user: x5 07.12.2015, 17:12 SPUNE:

"Penticostalismul este unul din cultele crestine neoprotestante. Deci nu e religie. Asa ca ar fi cazul sa-ti corectezi articolul."

RASPUNS:

--"RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni impărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra in relația cu grupul și universul; confesiune, credință."

--"PENTICOSTÁLI (‹ engl.) s. m. pl. Adepții unei secte creștine protestante a cărei doctrină s-a constituit in jurul tradiției sărbătorii numite "Cincizecime", descrise in "Faptele Apostolilor", ziua primirii darurilor de către apostoli (glosolalia, prorocia, vindecarea bolilor prin punerea mainilor) și pe care orice credincios trebuie să o retrăiască individual, dobandind el insuși acele daruri. P. au apărut la inceputul sec. 20 in S.U.A. (Los Angeles), doctrina lor răspandindu-se apoi in țările Europei, ulterior și in America Latină și Asia; numărul lor, in creștere rapidă, ajunge in prezent la aproximativ 60 mil. de adepți. Cultul lor constă in reuniuni entuziaste, cu cantece, discursuri spontane, prorociri povestiri de convertiri și vindecări, punerea mainilor. Textul biblic este interpretat adesea in manieră fundamentalistă."

INTREBARE:

Cine trbuie sa-si corecteze "articolul" ?

--SI CA SA NU EXISTE ALTE CONFUZII:

"Eu nu cred nici in Iehova,
Nici in Buddha-Sakya-Muni,
Nici in viată, nici in moarte,
Nici in stingere ca unii.

Visuri sunt si unul s-altul,
Si totuna mi-este mie
De-oi trăi in veci pe lume,
De-oi muri in vecinicie.

Toate-aceste taine sfinte
- Pentru om franturi de limbă -
In zadar gandesti, căci gandul,
Zău, nimic in lume schimbă.

Si fiindcă in nimica
Eu nu cred – o, dati-mi pace!
Fac astfel cum mie-mi pare
Si faceti precum vă place."

Penticostalii de la noi nu constituie o "secta"

ci un CULT crestin.
Apoi ei sunt mai degraba neo-protestanti, si nu "protestanti"...

Corect, penticostalii sunt o secta de afaceristi "pocaiti"

adica niste smecheri teleghidati pusi pe capatuiala - Baietii destepti din America folosesc sectele religioase ca vectori de expansiune a intereselor americane

"Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze

sa se comporte ca si cum ar fi", scrie cu multa experienta si expertiza tovarasa Ancutza Serghescu.

Stiam ca Lady Di voia sa ii dea lui Dodi El Fayed un rege musulman. Dodi Fayed, de son vrai nom Emad El-Din Mohamed Abdel Moneim Fayed, un adevarat crestin, batut inca de mic cu Biblia peste ceafa.

Dar sa nu ne grabim: God Save The Queen!

 

Ihi, dar cine va umple vacuum-ul religios lasat?

GB n-o mai fi crestina, dar daca continua tot asa va fi o viitoare tara musulmana, la fel ca alte viitoare tari musulmane din Europa daca nu-si schimba total politica ( Belgistan, Francistan, Nederlandestan, Deutchstan, etc)

 

Tendintele in ce priveste religia in Europa

Conform NeoTehnocratiei Romanesti (mai exista si una americana care este cu totul altceva) religia trebuie sa fie o chestiune care tine de intimitatea omului si de care sa nu se abuzeze, principiu aplicabil in toate cazurile si foarte folositor pentru evitarea unor posibile complicatii in cazul in care numarul adeptilor crestinismului scade.

Fiecare trebuie sa respecte religia celuilalt si sa nu incerce sa faca propaganda religioasa.

Oriunde, tendinta este de a elimina credinta

si a o inlocui cu:
1. etica si echitatea socialista, umanismul, satanismul, etc.
2. filozofia, neo-teologia, neo-ecologia, etc.
3. orice altceva, provizoriu, iluzoriu...

probabil

religia care va apare pe urma unui nou profet?
Religia unui om din Levant a rasturnat cea mai mare putere din antichitate. Nu peste noapte, ci in decursul a 2-300 de ani. Asa era pe vremea aia, ziarele circulau mai greu si in tiraj mai mic, dar a schimbat o buna parte din umanitate pentru doua mii de ani. O noua religie cu prozelitii ei, cu misionarii, cu razboinicii (cruciatii, templierii...) cu schismaticii si reformatorii, cu conquistadorii si inchizitorii, cu renascentistii si KKK, cu biserica pravoslavnica si legiunea arhanghelui Mihail, Torqemada si Borgia, cu .... un adevarat talmes-balmes care l-o fi lasat pe ginduri pe Iisus cind si-a contemplat (si-o mai face probabil de acolo de unde o fi), urmarile muncii lui de a trezi omenia din sufletele amaritilor ce faceau umbra pamintului.

Trezirea se face personal

pentru ca fiecare va da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru toate gandurile, vorbele si faptele lui.
In Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu/Biblia) gasim "calea, adevarul si viata" si nimeni nu se va putea dezvinovati.
Prin pocainta si credinta se ajunge insa la mantuire, la "pacea cu Dumnezeu", la "viata din belsug si vesnica", etc.

Forta cunoasterii

Nu o subestimati dle Frenchie.

O tara crestina e tara in care locuitorii respecta legile crestine

Despre ce tara din lumea asta se poate afirma ca majoritatea (chiar simpla a) populatiei ei respecta legile (decaloglul) si etica crestina ? Nici chiar Vaticanul.

 

"LEGEA si proorocii au tinut pana la Ioan Botezatorul"...

Acum suntem in "vremea harului", dar cati stiu ce inseamna aceasta, si cati beneficiaza?!?

Romania este doar cu numele o "tara crestina"...

pentru ca religia stramoseasca si datina strabuna au degenerat in misticism, idolatrie, ocultism, superstitii, tot felul de vicii, s.a.m.d.
Cati dintre romani studiaza si aplica Biblia/Cartea Sfanta/Cartea Cartilor ?!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor