Micul geniu: Un pusti roman din Marea Britanie are un IQ mai mare decat al lui Einstein

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 13:30
14010 citiri
Micul geniu: Un pusti roman din Marea Britanie are un IQ mai mare decat al lui Einstein
Foto: Dover Express

Cea mai desteapta persoana din orasul britanic Dover este un baiat roman de 11 ani, care traieste in cartierul Gateway. Mihail Iulian Barascu, care vorbeste engleza perfect, face parte, de fapt, dintre cei 1% dintre britanicii considerati foarte inteligenti.

Micul geniu roman s-a inscris la un test Mensa si a obtinut un scor de 162 de puncte, mai mare decat au Albert Einstein sau Stephen Hawking, scrie Dover Express.

Iulian, care e cel mai fericit om din lume cand sta la computerul sau si care tocmai s-a apucat sa scrie un roman a declarat: "Nu ca nu-mi place realitatea, dar cateodata poate fi plictisitoare".

Puterea supraumana a mintii sale duce cateodata la dispute cu familia sa, spune tatal lui Iulian, Gheorghe. Barbatul, in varsta de 36 de ani si care este profesor si preot, a declarat: " Cand face ceva, ii place sa sara etape pentru ca ajunge imediat la rezultat".

Gheorghe Barascu, care a venit cu familia sa in Marea Britanie in 2009, spune ca dincolo de ciondaneli, baiatul sau e un copil bun. "La sfarsitul zilei e un copil foarte bun. Nu vreau sa il stresez prea tare", a spus Gheorghe Barascu.

Iulian este impins de parintii sai de la spate doar cand joaca baschet si se duce la cercul scolar de teatru. "Intotdeauna ma relaxez cand ajung acasa. Nu prea fac treaba. Cateodata doar lenevesc". Dar e evident ca mintea sa nu inceteaza niciodata sa lucreze. In mai putin de doua ore el poate explica cum a luat nastere universul - aici nu e de acord cu Stephen Hawking - si de ce gaina a aparut inaintea oului.

Cand il intrebi ceva pe Iulian, el iti raspunde cu o replica de 500 de cuvinte la care se gandeste instantaneu. Daca il intrerupi, el va relua raspunsul exact de unde s-a oprit.

Dar cum se descurca cu semenii sai de 11 ani acest tanar care viseaza sa devina arhitect si caruia, in vacante, ii place sa mearga mai degraba la Versailles decat in Parcul Asterix?

Iulian, care invata la scoala generala St. Mary, spune: "La inceput, mi-era greu sa ma imprietenesc cu cineva, dar apoi mi-am gasit cu cine sa ma joc".

Ca oricarui copil, lui Iulian ii plac "lucrurile ciudate". "Exista un om care si-a infipt 600 de ace pe toata fata. Imi place sa vad care sunt limitele corpului uman", spune micul geniu.

Dar isi impinge si parintii catre limitele lor? Mama sa, Gabriela, in varsta de 40 de ani, recuoaste ca da. "Are atata imaginatie. Cateodata e prea mult. Ii spunem 'usurel, usurel!'", spune Gabriela.

Inca de la inceput cei doi au stiut ca au un copil exceptional. Gabriela Barascu isi aduce aminte cum, la varsta de doi ani, ii canta lui Iulian un cantec si acesta il termina inventand pe loc alte versuri.

Iuliana fost intrebat si ce parere are despre orasul Dover. "Nu e prea interesant si mai ai nevoie de distractii".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Marea Britanie Dover geniu roman, #Marea Britanie pustan roman geniu, #Marea Britanie copil roman genial Einsstein , #Marea Britanie