Ziare.com

Moment istoric: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE (Video)

Miercuri, 29 Ianuarie 2020, ora 20:08

   

Moment istoric: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE (Video)
Parlamentul European a ratificat, miercuri seara la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeana si din Comunitatea Europeana a Energiei Atomice, informeaza agentiile de presa internationale.

Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi impotriva si 13 abtineri, ceea ce inseamna ca este intrunita majoritatea simpla a voturilor exprimate (conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeana).

Dupa vot, eurodeputatii au cantat impreuna "Auld Lang Syne", un vechi cantec scotian de despartire, si s-au tinut de maini in mod simbolic, iar la final au aplaudat. "Always united" (foto) scria pe esarfele purtate de membrii taberei Remain. Nu putini au fost cei care au lacrimat. Momentul s-a incheiat cu aplauze.

Citeste si: Despartirea. De ce pleaca Marea Britanie din UE si ce va urma.

Pentru a intra in vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit mai trebuie sa fie supus unui vot final (cu majoritate calificata) in Consiliu.

Regatul Unit va parasi blocul comunitar, la care a aderat in 1973, vineri 31 ianuarie la miezul noptii, ora Bruxellesului (23:00 GMT), atunci cand drapelul acestei tari va fi retras de la institutiile Uniunii Europene.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3331 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Memorabil discursul lui Nigel Farage:

https://www.youtube.com/watch?v=RBMvZRf9Scs

 

Cate comedii

... excelente a produs Regatul Unit. Ar fi trebuit să se gandească la asta mai degrabă decat la Arthur Wellesley, primul Duce de Wellington, ăla de i-a tras-o lui Napoleon la Waterloo.

 

Cordan.

Wellington a invins la Waterloo?.Asta zic Englezii.
Generalul Blucher si Prusienii au castigat batalia.
Inainte de sosirea Prusienilor,Francezii ii cam inghesuisera tare rau pe Englezii.Atacati din flanc de Prusieni,Francezii au intrat in deruta si gata.
Nu suna frumos sa acorde meritul unui general Prusian!.Englezii care tot trambiteaza fair play.
Asta zic numai asa de dragul adevarului istoric.

kapekake first, pentru respectarea adevarului ...

...si lasand la o parte orice chestii interpretabile ca cum, ca cine, ca ce, samd, perfizii albionezi, pe linga multe alte chestii foarte utile, au inventat Water loo-ul - inventie care a civilizat intregul mapamond. ca mai sunt inca state europene care nu au in geografia lor particulara Water loo-uri, asta este cu totul si cu totul alta chestie care trebuie rezolvata prin atacul din flanc prusac si cu mahmudelele nemtesti in scopul imbunatatirii sanatatii si stingerii focarelor de epidemie europene.

cine urmeaza...

...sa se uschiasca?

 

din nou, perfid recidivist, agerpres m.i.n.t.e. !

===============
"...Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi impotriva si 13 abtineri, ceea ce inseamna ca este intrunita majoritatea simpla a voturilor exprimate (conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeana)...."
agerpres = agentia nationala de stiri a romanistanului
==================
articolul 50 al Tratatului privin Uniunea Europeana la care se refera agentia nationala de presa romanisataneza NU face NICI-O mentiune despre modul de vot si majoritatea necesara !!!!!
============
"Articolul 50

(1) Orice stat membru poate hotări, in conformitate cu normele sale constituționale, să se retragă din Uniune.

(2) Statul membru care hotărăște să se retragă notifică intenția sa Consiliului European. In baza orientărilor Consiliului European, Uniunea negociază și incheie cu acest stat un acord care stabilește condițiile de retragere, ținand seama de cadrul viitoarelor sale relații cu Uniunea. Acest acord se negociază in conformitate cu articolul 218 alineatul (3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Acesta se incheie in numele Uniunii de către Consiliu, care hotărăște cu majoritate calificată, după aprobarea Parlamentului European.

(3) Tratatele incetează să se aplice statului in cauză de la data intrării in vigoare a acordului de retragere sau, in absența unui astfel de acord, după doi ani de la notificarea prevăzută la alineatul (2), cu excepția cazului in care Consiliul European, in acord cu statul membru in cauză, hotărăște in unanimitate să proroge acest termen.

(4) In ințelesul alineatelor (2) și (3), membrul care reprezintă in cadrul Consiliului European și al Consiliului statul membru care se retrage nu participă nici la dezbaterile și nici la adoptarea deciziilor Consiliului European și ale Consiliului care privesc statul in cauză.

Majoritatea calificată se definește in conformitate cu articolul 238 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

(5) In cazul in care statul care s-a retras din Uniune depune o nouă cerere de aderare, această cerere se supune procedurii prevăzute la articolul 49."
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2012.326.01.0001.01.RON&toc=OJ:C:2012:326:TOC
==========================

 

copiaza si ei ca orbetii . . .

... nu-i mai mustra mama, ca tre sa manaince si ei o paine.

problema este mult mai serioasa!

faptul ca Agentia nationala de presa a statului roman recidiveaza in a publica stiri si informatii FALSE inseamna ca INSUSI statul roman este lipsit de orice credibilitate.
mai mult, daca, in anumite situatii de urgenta, statul roman, prin intermediul agentiei sale nationale de stiri agerpres, comunica anumite informatii vitale pentru viata si sanatatea cetatenilor romani, faptul ca agerpres-ul este lipsit de orice credibilitate, va face ca nici cetatenii sa nu dea nici-o insemnatate comunicatelor statului roman prin agentia sa nationala de presa agerpres si, in consecinta, se pot pierde nenumarate vieti omenesti, se pot produce accidente fatale si se poate pune in pericol sanatatea si integritatea corporala a cetatenilor romani sau straini. in asta consta pericolul imens al informatiiilor si stirilor false raspandite si difuzate de agerpres.

:))):)):):):):):

https://www.youtube.com/watch?v=I8KSAtos-dk

 

Parlamentul european recunoaste independenta Marii Britanii

Prin ratificarea acordului de retragere din UE, Parlamentul european a recunoscut independenta Marii Britanii. Oricum, "uniunea" ramane cu toti ceilalti servitori de pe continent.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor