Parlamentar european britanic: Il admir pe Vladimir Putin

Luni, 31 Martie 2014, ora 09:41
2207 citiri
Parlamentar european britanic: Il admir pe Vladimir Putin
Foto: The Guardian

Europarlamentarul Nigel Farage, liderul UKIP, partidul cu nuante extremiste, anti europene si anti imigratie din Marea Britanie, a declarat ca Vladimir Putin este liderul mondial pe care el il admira cel mai mult, laudandu-l pentru felul cum acesta a administrat situatia din Siria.

Comentariul lui Farage vine la doar cateva zile dupa ce tot el a declarat ca Uniunea Europeana "are sange pe maini" pentru ca a incurajat rebeliunile din Ucraina, Siria si Libia.

Desi a subliniat ca nu aproba agresiunea lui Putin din Crimeea, el a spus ca liderii Europei sunt "slabi si inutili", adaugand ca "Daca dai in ursul rusesc cu un bat, el va raspunde", scrie The Guardian.

Intrebat ce lider politic international admira, Farage a declarat: "Din punct de vedere uman nu, dar, ca om care rezolva totul cu un telefon, il admir pe Putin. Rolul pe care l-a jucat in Siria a fost stralucitor. Nu ca il aprob din punct de vedere politic".

Putin este invinovatit de Occident pentru prelungirea conflictului din Siria prin aprovizionarea cu armament a dictatorului Bashar al-Assad si blocarea masurilor de sanctionare a Siriei in ONU, dar este vazut si ca omul care a pus in umbra SUA anul trecut, cand a reusit sa determine realizarea unui acord prin care Damascul a fost de acord sa renunte la armele sale chimice.

Despre cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Farage a spus ca i se pare un om foarte rece. "Este incredibil de rece - stiu ca e cam nepotrivit ce zic - dar, orice ati crede despre imaginea ei publica, in viata privata este mult mai groaznica. Imi plac oamenii mult mai calzi", a mai spus Farage.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Marea Britanie Nigel Farage admiratie Putin, #Farage europarlamentar UKIP admiratie Putin, #Farage admirator Putin , #Marea Britanie