Noi reguli pentru medicii care imigreaza in Marea Britanie

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 19:27
3893 citiri
Noi reguli pentru medicii care imigreaza in Marea Britanie
Foto: The Telegraph

Autoritatile din Marea Britanie au intetit testarea profesionala a medicilor straini care activeaza pe teritoriul Regatului Unit, dupa ce unele cifre au aratat o proportie mare a doctorilor straini care au fost sanctionati disciplinar.

Medicii straini din Marea Britanie se vor confrunta in viitor cu o evaluare mai riguroasa, dupa ce un studiu a aratat ca, in ultimii cinci ani, 63 la suta dintre medicii care au fost concediati sau suspendati de Consiliul General al Medicilor (CGM) din Regatul Unit erau scoliti in afara tarii, informeaza BBC.

Astfel, din cele 669 de cazuri disciplinare, 420 au fost reprezentate de doctori straini.

Cu toate acestea, medicii care nu sunt britanici reprezinta numai 36 la suta din totalul cadrelor medicale din Regatul Unit.

Printre noile reforme din sistemul medical se numara verificari mai bune ale doctorilor si o revizuire a actualului sistem de testare.

In plus, un nou program de instalare pentru toti medicii imigranti urmeaza sa se lanseze in forma pilot la inceputul anului 2013. Acesta va combina pregatirea online in practicile medicale britanice cu un curs de o zi care acopera unele dintre problemele cheie cu care se confrunta nou-venitii.

Totodata, vor fi testari ale performantelor lingvistice ale medicilor straini.

"Regatul Unit inca duce lipsa de medici, asa ca trebuie sa ne asiguram ca cei care vin din strainatate primesc sprijinul adecvat", a subliniat doctorul Vivienne Nathanson, membra a Asociatiei Medicale Britanice. Aceasta a mai spus ca este esential ca toti doctorii care lucreaza in tara sa aiba competente comunicationale si competente clinice corespunzatoare, precum si sa poata intelege legea si cultura britanice.

Printre noile masuri pe care le va impune CGM din Regatul Unit se numara si feedback-ul din partea pacientilor, medicilor, asistentelor si a altor colegi, pentru fiecare medic. Marea Britanie este prima tara din lume care introduce o asemenea masura in intregul sau sistem de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medici straini teste Marea Britanie, #Marea Britanie testare doctori straini, #medici imigranti Marea Britanie , #Marea Britanie