Ziare.com

Noi reguli pentru medicii care imigreaza in Marea Britanie

de Florin Necula
Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 19:27

   

Noi reguli pentru medicii care imigreaza in Marea Britanie
Autoritatile din Marea Britanie au intetit testarea profesionala a medicilor straini care activeaza pe teritoriul Regatului Unit, dupa ce unele cifre au aratat o proportie mare a doctorilor straini care au fost sanctionati disciplinar.

Medicii straini din Marea Britanie se vor confrunta in viitor cu o evaluare mai riguroasa, dupa ce un studiu a aratat ca, in ultimii cinci ani, 63 la suta dintre medicii care au fost concediati sau suspendati de Consiliul General al Medicilor (CGM) din Regatul Unit erau scoliti in afara tarii, informeaza BBC.

Astfel, din cele 669 de cazuri disciplinare, 420 au fost reprezentate de doctori straini.

Cu toate acestea, medicii care nu sunt britanici reprezinta numai 36 la suta din totalul cadrelor medicale din Regatul Unit.

Printre noile reforme din sistemul medical se numara verificari mai bune ale doctorilor si o revizuire a actualului sistem de testare.

In plus, un nou program de instalare pentru toti medicii imigranti urmeaza sa se lanseze in forma pilot la inceputul anului 2013. Acesta va combina pregatirea online in practicile medicale britanice cu un curs de o zi care acopera unele dintre problemele cheie cu care se confrunta nou-venitii.

Totodata, vor fi testari ale performantelor lingvistice ale medicilor straini.

"Regatul Unit inca duce lipsa de medici, asa ca trebuie sa ne asiguram ca cei care vin din strainatate primesc sprijinul adecvat", a subliniat doctorul Vivienne Nathanson, membra a Asociatiei Medicale Britanice. Aceasta a mai spus ca este esential ca toti doctorii care lucreaza in tara sa aiba competente comunicationale si competente clinice corespunzatoare, precum si sa poata intelege legea si cultura britanice.

Printre noile masuri pe care le va impune CGM din Regatul Unit se numara si feedback-ul din partea pacientilor, medicilor, asistentelor si a altor colegi, pentru fiecare medic. Marea Britanie este prima tara din lume care introduce o asemenea masura in intregul sau sistem de sanatate.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cei 420 ...

... erau probabil din India si Pakistan.
Nothing to worry about, nothing to worry...

 

Nuuuuu, "corleoneee"!...

S-au fript SI cu romanimea noastrã, n-ai grijã!... A fost filmatã pe-ascuns si apoi afisatã o parashutã pur-mioriticã, in momentul in care... nu stia pe unde "se ia pulsul pacientului"!!!! Si aia avea o diplomã de absolvire a Facultãtii de Medicinã... din Mioritzia!!! Nu ai dumneata idee, ce personalitãti cu diplomã cu studii superioare s-au "produs" in ultimii 20 de ani!... Si printre ei, NU sunt tzigani!

Cunoastem bine "datul cu ciocul"

"feedback-ul din partea pacientilor, medicilor, asistentelor si a altor colegi, pentru fiecare medic". Oare e pentru fiecare medic sau doar pentru fiecare medic "vinitura". Infirmierele (asistentele)?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor