Ziare.com

Noile tratate UE incaiera deja puterile europene - Marea Britanie ameninta ca nu semneaza

de Ana Ilie
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 23:32

   

Noile tratate UE incaiera deja puterile europene - Marea Britanie ameninta ca nu semneaza
Premierul britanic, David Cameron, a avertizat ca nu va semna niciun nou tratat UE menit sa rezolve criza din eurozona, daca acesta nu contine garantii ce protejeaza interesele Marii Britanii.

Premierul a explicat ca trebuie sa existe protectie pentru piata unica si sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie, scrie BBC.

Tratatul UE ar putea fi rescris pentru a obtine o integrare fiscala mai mare in cadrul eurozonei, insa acest proiect are nevoie de acordul tuturor statelor membre, inclusiv Marea Britanie.

Cameron a avertizat ca intentioneaza sa "apere si promiveze interesele britanice", insa tot el a subliniat ca cel mai important lucru pentru Marea Britanie este sa rezolve criza din eurozona.

"Daca aleg sa foloseasca tratatul european atunci evident vor fi garantii britanice si interese britanice asupra carora doresc sa insist, si nu voi semna un tratatat care nu are aceste garantii", a spus acesta, adaugand: "cand obtinem aceste lucruri tratatul poate sa avanseze. Daca nu le obtinem, nu va avansa".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3295 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un fel de ciolan.

Si aici problema este interesul marilor puteri ceilalti nu conteaza.

 

Asta a fost defapt politica UE

noi astia mici am fost naivi cand am cerut aderarea la ue si am inghitit toate k@k@turile lor cica sa ne "integram".
Investitorii lor nu au facut altceva decat sa ne puna la pamant toata bruma de economie, agricultura, turism sau ce saracia noastra mai aveam.
Acum nu mai avem nimic!

da si nu

Avem dreptul de a calatori si munci liber in UE. Ceea ce este extraordinar. Nu mai avem nimic al nostru pentru asta ti-am dat punctaj maxim. Asa este, dar ce rezolvam ? va amintiti perioada 90-95 eram saraci lipiti. acum toti dar toti o duc mai bine decat in perioada 90-95.

pudelul britanic

nu se linisteste pana nu primeste un picior in *. Daca asta-i conditia, sa il dam cat mai repede si sa trecem la ordinea zilei.

 

Cand am vazut titlul, am crezut ca doamna Ilie vrea sa spuna ceva

Dupa ce am terminat articolul, banuiala mi s-a confirmat. Intr-adevar, voia sa spuna ceva, doar ca nu stia ce.

In afara de o vaga referire la "protectie pentru piata unica si sectorul serviciilor financiare" nu spune nimic. Habar nu am care sunt obiectiile britanicilor. Si am impresia ca nici doamna Ilie nu are habar.

 

Acum se va dovedi ca defapt aceasta UE nu a fost altceva decat

o cacealma, unde fiecare nu isi vede decat interesele proprii si orice ajutor acordat trebuie platit si garantat.
Nimic altceva decat o extindere a pietei pentru marile puteri europene, carora economia de piata din sanul propriu nu le mai ajungea si atunci au cautat piete noi.
In fapt nu exista nici o uniune e vax, praf in ochi...

 

Mda

Pai uniunea nu poate functiona asa cum a fost gandita. Ca sa poata functiona ca un tot unitar ar trebui o uniune inclusiv fiscala dar nu este suficient. Ar trebui ca toate taxele, impozitele, salariile si legile sa fie unitare in toate tarile (sa nu existe asa mari diferente ca acuma in privinta legilor, taxelor, scutirilor etc.). In momentul de fata UE reprezinta doar o modalitate de extindere a afacerilor companiilor multinationale in mai multe tari. Daca ne uitam, cam toate companiile multinationale sunt din tari foarte puternice care au inceput sa se plafoneze in afaceri si aveau nevoie de noi piete de desfacere si nu doreau granite si conditii dezavantajoase in alte tari. Abia cand se va uniformiza TOATE criteriile (legi, taxe, impozite, salarii etc.) IN TOATA EUROPA abia atunci putem vorbi de Uniune Europeana. Deocamdata nu este cazul. Deocamdata fiecare tara vrea sa fie in fata in detrimentul alteia si cei puternici cam dicteaza.

mai pe scurt, englezii vor numai avantajele unei piete fara taxe

vamale ... au avut prea multa vreme colonii...

de restul ii doare la joben...

 

ue trebuie sa dispara urgent

traiasca STATELE LIBERE ale EUROPEI !!!

PS tovarasi moderatori,am deppasit poate nr maxim de majuscule,dar e un risc pe care mi-l asum cind in joc este libertatea a peste 300.000.000 de oameni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor