Medic: Noua tulpina a coronavirusului se raspandeste mai rapid in Marea Britanie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost alertata

Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 16:37
4134 citiri
Medic: Noua tulpina a coronavirusului se raspandeste mai rapid in Marea Britanie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost alertata
Steaguri in Marea Britanie FOTO Unsplash

Noua tulpina a coronavirusului descoperita recent in Marea Britanie se raspandeste mai rapid, a anuntat medicul sef pentru Anglia Chris Whitty.

"Asa cum s-a anuntat inca de luni, Regatul Unit a indentificat o noua varianta a Covid-19 prin monitorizarea genomica de catre Serviciul de Sanatate Publica din Anglia", a declarat Whitty, care a adaugat ca, pe baza datelor preliminare si a cresterii rapide a incidentei imbolnavirilor in zona de sud-est, se poate afirma ca "noua tulpina se raspandeste mult mai repede".

Whitty a precizat ca a fost alertata Organizatia Mondiala a Sanatatii si ca datele existente sunt analizate in continuare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost alertata

"Nu exista nicio dovada care sa sugereze ca noua tulpina provoaca o rata mai mare a mortalitatii sau ca afecteaza rezultatele referitoare la vaccinuri sau tratamente, insa se lucreaza in continuare pentru a verifica aceste lucruri", a afirmat oficialul medical.

"Date fiind recentele evolutii, este mai vital ca oricand ca populatia sa continue sa ia masuri pentru a reduce raspandirea", a conchis Chris Whitty, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru sanatate si asistenta sociala postat pe site-ul Guvernului britanic.

Incepand cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua varianta, predominant in sudul si estul Angliei, au anuntat autoritatile.

Dar, in prezent, nu exista dovezi ca varianta ar provoaca infectii severe cu Covid-19 sau ca ar face vaccinurile mai putin eficiente, au spus oamenii de stiinta.

"Ambele intrebari necesita studii suplimentare", au spus cercetatorii COG-UK.

Mutatiile sau modificarile genetice apar in mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe masura ce se reproduc si circula in populatiile umane. In cazul SARS-CoV-2, aceste mutatii se acumuleaza la o rata de aproximativ una pana la doua mutatii pe luna la nivel global, potrivit specialistilor in genetica ai COG-UK.

"Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutatii au aparut deja in genomul SARS-CoV-2 de la aparitia virusului, in 2019", au spus ei.

Majoritatea mutatiilor observate pana acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului si doar o minoritate este susceptibila sa schimbe virusul intr-un mod semnificativ - de exemplu, facandu-l mai capabil sa infecteze oamenii, mai probabil sa provoace boli severe, sau mai putin sensibil la apararea imuna naturala sau indusa de vaccin.

Deosebirile intre vaccinurile dezvoltate de Pfizer si de Moderna: eficacitate, conservare la rece si varsta populatiei care va fi vaccinata

Milionarii lumii, dispusi sa plateasca sume enorme de bani pentru a se vaccina primii anti-Covid. Raspunsul ferm al medicilor

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#Marea Britanie, #coronavirus, #tulpina, #Organizatia Mondiala a Sanatatii , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Laboratorul P4 din Wuhan lucreaza cu toate pinzele sus.