Ziare.com

Numarul familiilor fara locuinta a crescut cu 45% in Marea Britanie, in numai doi ani

de Florin Necula
Sambata, 30 Martie 2013, ora 19:25

   

Numarul familiilor fara locuinta a crescut cu 45% in Marea Britanie, in numai doi ani
Una din sapte familii care se afla pe lista de asteptare a oamenilor fara adapost din Marea Britanie care au nevoie urgenta de locuinte sociale este formata din imigranti.

Numarul acestor familii de imigranti care au nevoie urgenta de locuinte, dupa ce au ajuns pe strazi, a crescut cu 45 la suta in doar doi ani, potrivit cifrelor oficiale, scrie The Sun.

Consilierii locali au o datorie legala de a adaposti familiile fara casa, insa numarul familiilor de imigranti care au nevoie de locuinte sociale a crescut la 7.740, de la 5.320, in anul 2010, conform Biroului pentru Statistica Nationala.

Expertii au estimat ca strainii fara adapost ii costa pe contribuabilii britanici 30 de milioane de lire sterline pe an.

Prim-ministrul David Cameron a promis, la inceputul saptamanii, ca imigrantii vor fi nevoiti sa astepte cinci ani inainte de a primi locuinte sociale.

Cu toate acestea, un oficial britanic a recunoscut ca, daca Guvernul nu se ocupa sa le acorde locuinte sociale celor fara adapost, acest lucru inseamna ca britanicii vor fi nevoiti sa rezolve problema sub legea oamenilor fara adapost, care va costa Regatul Unit mult mai multi bani.

Jumatate dintre cei care dorm pe strazile Londrei sunt straini, fapt care explica nevoia de control al imigratiei.

Parlamentarii britanici vor sa fie interzisa imigratia cand e somaj crescut

Parlamentarii britanici cer ca Regatul Unit sa interzica imigratia din tarile Uniunii Europene in perioadele in care somajul este crescut.

Membrii unui grup parlamentar britanic influent au spus ca asemenea masuri drastice sunt necesare atunci cand numarul total al persoanelor fara un loc de munca este crescut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 306 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor