Patronul englez al unei firme de taxi: Angajez romani si bulgari pentru ca englezii sunt lenesi

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 10:16
5487 citiri
Patronul englez al unei firme de taxi: Angajez romani si bulgari pentru ca englezii sunt lenesi
Foto: Daily Mail

Patronul unei firme de taxi din Newport spune ca a fost fortat sa angajeze mai ales lucratori din Europa de Est pentru ca britanicii sunt prea lenesi. El crede ca etica muncii in cazul esticilor este de zece ori mai buna decat cea a britanicilor.

Omul de afaceri Terry Spooner, in varsta de 42 de ani, a criticat cultura britanica a ajutoarelor sociale care ii face pe soferii care ar putea sa munceasca sa prefere in schimb alocatiile de somaj oferite de guvern, scrie Daily Mail.

El a inceput sa angajeze romani si bulgari in urma cu 18 luni pentru ca nimeni de pe plan local nu se inscria la o astfel de slujba. Acum, 20 dintre cei 34 de soferi de taxi ai firmei sale provin din tari est europene.

Spooner, care isi conduce afacerea impreuna cu sotia sa Emma, spune ca britanicii nu sunt de incredere. "O multime de firme din industria serviciilor recruteaza est europeni pentru a se asigura ca au personal care macar vine la slujba. Si eu am fost lasat in aer de o gramada de ori. Angajatii se dau bolnavi fara sa iti mai spuna sau demisioneaza dupa o saptamana sau ceva de genul asta", s-a plans Spooner.

"Cultura ajutoarelor sociale in aceasta tara cu siguranta nu ajuta la rezolvarea problemei. Oamenii pun in balanta optiunile si se gandesc: care e rostul sa ma duc la munca pentru inca doar 150 lire pe saptamana? Asa ca renunta. Asta e chestiunea care nu e in regula in tara noastra", a punctat patronul englez.

"Acesti oameni vin cu o etica a muncii pe care noi o aveam in urma cu 30-40 de ani, cand nu ne pasa de greutati sau sa ne murdarim pe maini. Acum oamenii pur si simplu se gandesc ca e mai usor sa traiasca din ajutoare decat sa munceasca pentru un mic supliment de bani. La sfarsitul zilei nu mai e vorba despre nationalitate, este vorba de oameni ca individualitati, dar e adevarat ca anumite culturi au o etica a muncii mai buna", spune Spooner.

El spune ca unii dintre angajatii sai sunt foarte bine pregatiti. "Unul dintre soferi vorbeste 5 limbi straine si e profesor, altul este specialist IT. In tarile lor ar castiga 300 de euro pe luna, pe cand aici pot castiga atata intr-o saptamana".

Un sondaj facut saptamana trecuta in Marea Britanie a relevat ca trei sferturi dintre englezi isi doresc o scadere a imigratiei. Cu toate acestea, sunt mai putini oameni acum decat in 2011 care cred ca imigratia este rea pentru economie: doar 47% fata de 52%.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Marea britanie patron englez angajare estici, #Newport taximetristi romani bulgari, #Marea britanie muncitori estici britanici , #Marea Britanie