Presa britanica: Pensionarii o duc mai bine in Romania decat in Anglia

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 18:42
13645 citiri
Presa britanica: Pensionarii o duc mai bine in Romania decat in Anglia
Foto: Daily Mail

Pensionarii britanici au una dintre cele mai dificile situatii din Uniunea Europeana si se confrunta cu un risc mai mare de a sfarsi in saracie decat pensionarii din estul Europei.

Potrivit unui studiu al Centrului International al Longevitatii (ILC-UK), 15 tari stau mai bine decat Marea Britanie cand e vorba de nivelul saraciei la categoriile de persoane cu varste peste 65 de ani, arata express.co.uk.

Publicatia remarca faptul ca Marea Britanie sta mai rau decat tari ca Romania, Polonia sau Letonia, in ciuda faptului ca este a doua cea mai bogata tara din Uniunea Europeana. Sistemul de pensii depasit si o rata a anagajarii scazuta in ultimii ani de munca au lasat in jur de 1,7 milioane de pensionari cu mijloace precare de trai.

Circa 16,1% dintre pensionarii britanici traiesc in saracie relativa, in timp ce in Romania acest procent ajunge la doar 15,4%, iar Letonia are doar 13,9% dintre pensionari in aceasta situatie.

Alte tari care o duc mai bine la acest capitol sunt Germania, Austria, Spania, Danemarca, Polonia, Irlanda, Franta, Norvegia, Slovacia, Luxemburg, Cehia, Ungaria si Olanda.

Restructurarile de personal cauzate de masurile de austeritate au facut ca lucratorii cu varste intre 50 si 65 de ani sa aiba dificultati in a-si pastra locurile de munca pana la varsta de pensionare, astfel incat ei nu au mai putut sa economiseasca pentru viitor.

In jur de 1,5 milioane de oameni cu varste peste 50 de ani au fost concediati in ultimii 8 ani, din cauza taierilor de personal, sanatatii sau pensionarilor premature.

Raportul arata si ca pensiile de stat in Marea Britanie reprezinta doar 31,9% din salariul mediu. Ministrul britanic al Pensiilor, Steve Webb, spune insa ca situatia are o parte pozitiva. "Pensia de baza oferita de stat se afla acum la cel mai inalt nivel din 1992", a spus Webb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marea Britanie pensionari Romania comparatie, #Romania Marea Britanie pensionari situatie, #Marea britanie Romania saracie pensionari , #Marea Britanie