Printul Charles: Sunt descendentul lui Vlad Tepes (Video)

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 09:04
15396 citiri
Printul Charles: Sunt descendentul lui Vlad Tepes (Video)

Un reportaj prezentat recent de postul britanic de televiziune Travel Channel prezinta Trasilvania ca una dintre cele mai frumoase zone din Muntii Carpati.

"Wild Carpathia", realizata de jurnalistul Charlie Ottley, prezinta regiunea noastra ca fiind "un loc al mitului si legendei unde urletul lupilor iti da fiori in aerul racoros al noptii, un loc in care s-a pastrat salbaticia si un spatiu unde inca mai traieste ursul brun, iar oamenii incearca sa pastreze intacte traditiile din strabuni".

Dupa ce sta de vorba cu localnici din Transilvania, Ottley se plimba cu printul Charles al Marii Britanii printr-o gradina.

Mostenitorul coroanei britanice are numai cuvinte de lauda pentru Romania.

Acesta declara ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes, si in acest fel, are legatura cu Romania. "Genial este ca sunt descendent al lui Vlad Tepes, deci am legaturi adanci cu aceasta tara", spune printul Charles.

La prima lui vizita in Romania, in 1993, printul Charles a remarcat conacul Apafi, din localitatea sibiana Malancrav. Pentru ca imobilul era in proprietatea statului, nu l-a putut cumpara.

Printul Charles, despre Transilvania: Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoara

Dupa ce conacul a fost revendicat de comunitatea luterana, printul a reusit, in 2002, sa-l cumpere cu 5.000 de lire sterline. In renovarea lui a investit insa aproape 100.000 de lire sterline.

In satul brasovean Viscri, printul si-a achizitionat, in 2006, o casuta veche. Fosta proprietate a unei familii de sasi, locuinta a fost construita in 1758. Pentru ea, Charles a scos din buzunar 15.000 de euro

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...