Proteste la Londra in timpul vizitei lui Trump: Sculptura cu liderul american asezat pe o toaleta aurita (Foto&Video)

Marti, 04 Iunie 2019, ora 20:17
4584 citiri
Proteste la Londra in timpul vizitei lui Trump: Sculptura cu liderul american asezat pe o toaleta aurita (Foto&Video)
Foto: Captura ecran Twitter/ @KalpanaFitz

Manifestantii care au protestat marti la Londra fata de presedintele Statelor Unite au expus o sculptura uriasa care il reprezinta pe Donald Trump ca un copil asezat pe o toaleta aurita, scriind mesaje pe Twitter.

Statuia inalta de cinci metri, produsa in China, este creatia activistului Don Lessem si se numeste "Dump Trump" - joc de cuvinte cu conotatii vulgare. Obiectul este prevazut si cu sonorizare si repeta replici celebre ale lui Trump, cum ar fi "sunteti cei cu stirile false" si "sunt un geniu foarte stabil", relateaza DPA.

Marti dimineata, protestatarii au inaltat in Piata Parlamentului si un balon de sase metri, in forma de bebelus cu pielea portocalie si trasaturile lui Trump, creatie deja cunoscuta dupa succesul de presa inregistrat cu ocazia precedentei vizite la Londra a presedintelui american.

Protestul intitulat "Impreuna Contra lui Trump" are loc in a doua zi a vizitei lui Trump in Regatul Unit, unde a fost primit luni de regina Elisabeta a II-a, care l-a onorat cu un banchet oficial la Palatul Buckingham. Liderul de la Casa Alba s-a intalnit marti cu premierul Theresa May, dar a refuzat o intrevedere cu liderul opozitiei laburiste, Jeremy Corbyn, pe care l-a numit "o forta a raului".

Corbyn s-a adresat in schimb protestatarilor din Piata Trafalgar, unde era expusa sculptura caricaturala. El a apreciat ca May "nu ar trebui sa intinda covorul rosu pentru o vizita de stat in onoarea unui presedinte care rupe tratate internationale vitale, sustine negarea schimbarilor climatice si foloseste o retorica rasista si misogina".

Seful Partidului Laburist s-a declarat dezamagit de atacul lansat luni de Trump impotriva primarului Londrei, Sadiq Khan. "Sunt mandru ca orasul nostru are un primar musulman, ca putem alunga din societatea islamofobia, antisemitismul, orice forma de rasism, fiindca rasismul dezbina", a insistat Corbyn.

Donald Trump a sustinut marti ca n-a vazut la Londra decat "un protest mic" si ca "chiar si pe drum incoace (spre resedinta premierului britanic) erau mii de oameni care aclamau". "Da, am vazut un protest mic azi cand am sosit - foarte mic - deci in buna parte sunt stiri false, imi pare rau s-o spun", a declarat el.

Politia londoneza a desfasurat marti 3200 de agenti pentru securitatea vizitei, care va continua si miercuri.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#proteste Trump Londra, #vizita Trump Londra , #Marea Britanie