Ziare.com

Proxenet roman, sprijinit de un politist britanic sa conduca bordeluri din Londra

de Theodora Sopalta
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 23:42

   

Proxenet roman, sprijinit de un politist britanic sa conduca bordeluri din Londra
Un politist din Londra este acuzat ca a sprijinit "afacerea" lui Ionut Motroc, un proxenet roman care detinea mai multe bordeluri in estul capitalei britanice, acesta obisnuind sa ceara bani sau favoruri sexuale prostituatelor.

El se confrunta cu un sir de acuzatii, savarsite in calitate de membru al Politiei Metropolitane, printre acestea numarandu-se si fapte de viol si santaj.

"Kabeer Yousaf, membru Police Community Support Officer, al carui rol era acela de a sprijini politia si de a-si ajuta comunitatea, a abuzat in masura in care a putut de postul sau, cerand bani sau favoruri sexuale prostituatelor, pentru a nu le denunta.

In loc sa raporteze colegilor sai afacerea lui Motroc, el i s-a alaturat, fortand prostituatele, prin prisma posturii sale de politist, sa plateasca taxa de protectie romanului", a declarat Caroline Haughey, procurorul care se ocupa de acest caz, potrivit Daily Mail.

Romani arestati in Marea Britanie - cum au profitat de ridicarea restrictiilor de munca

Ea a mentionat si ca gruparea infractionala exploata femei vulnerabile care lucrau ca prostituate, controlandu-le si abuzand sexual de ele, in momentul in care nu faceau ceea ce li se spunea.

"Ionut Motroc conducea reteaua infractionala, care a venit in Marea Britanie din Romania si care a construit un imperiu din controlul prostituatelor si bordelurilor din estul Londrei", a mai zis procurorul.

Britanicul, alaturi de membrii gruparii: Ionut Motroc, sotia sa Monica, dar si de "recuperatorul" Bogdan Gherghel sunt acum judecati, ei confruntandu-se cu 28 de capete de acuzare, printre care santaj, agresiuni sexuale, trafic de carne vie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4954 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor