Ziare.com

Reding ii apara pe romani si bulgari: Libertatea de miscare in UE nu este negociabila

de Elena Enache
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 22:50

   

Reding ii apara pe romani si bulgari: Libertatea de miscare in UE nu este negociabila
Comisia Europeana a transmis Marii Britanii, miercuri, ca regulile libertatii de miscare nu sunt negociabile si ca Londra trebuie sa le accepte, daca vrea sa ramana in Uniunea Europena.

"Libertatea de miscare nu este negociabila", a declarat comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, vicepresedinte al Executivului Uniunii Europene, pentru agentia Reuters.

Reding a fost intrebata in legatura cu planurile prim-ministrului britanic David Cameron de a impune controale mai stricte imigrantilor din Romania si Bulgaria, restrictionand astfel reglementarile privind libertatea de miscare pentru cele mai sarace tari ale Uniunii Europene.

Nicio zi fara declaratii anti-imigranti: Premierul britanic anunta noi restrictii

"Daca Marea Britanie vrea sa paraseasca piata unica europeana, ar trebui sa o spuna. Insa daca Marea Britanie vrea sa ramana parte a pietei unice, se aplica libertatea de miscare", a precizat Viviane Reding.

Totodata, aceasta a atras atentia ca multi britanici profita de libera circulatie in interiorul Uniunii Europene, incusiv in Romania si Bulgaria, iar Regatul Unit a fost unul dintre statele care au sustinut extinderea Uniunii.

Premierul britanic David Cameron a anuntat, marti, ca imigrantii romani si bulgari s-ar putea confrunta cu noi restrictii. Masurile dure impotriva asa-zisului "turism pentru beneficii sociale" vor fi luate, sustine Cameron, pentru ca imigrantii nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

Oficialul britanic a declarat ca imigrantii romani si bulgari nu vor avea sase luni drept la beneficii sociale, exceptie facand situatiile in care ei au o sansa reala a ocuparii fortei de munca.

In plus, Cameron a amenintat ca cei care nu cauta activ un loc de munca vor fi repatriati si nu vor avea posibilitatea sa se intoarca timp de un an.

El s-a declarat "profund ingrijorat" de nivelul imigratiei provenind din Romania si Bulgaria, punand sub semnul intrebarii si principiul libertatii de circulatie in cadrul UE si a precizat ca acest drept nu poate fi "neconditionat".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2668 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mi se pare ca PE se exprima clar! Sa incetam cu paranoia engleza.

De altfel, m-as mira sa fie multi interesati cu seriozitate.
Exista alti poli de interes in Europa!

 

.

pana s-o trezi si ea cu vreun rrroman in casa, sa o intrebe de sanatate.

 

Luna de Cristal

Ce se intampla acum in UK este inimaginabil. Pot sa spun ca italienii au fost mici copii,in 2007-2008. BBC a devenit o lance kominternista, utilizand un arsenal de cuvinte specifice ctalinismului. O mare natiune se comporta hilar la auzul cuvintelor roman sau bulgar. In nenorocirea noasta de pribegi mai suntem si jigniti. Si asta pe banii nostrii, dupa cum dezvaluie HMS Revenue. Dupa atacurile revansarde ale televiziunilor britanice, care se fac de ras, efectul asupra populatiei este halucinant. Pe linga scoli , prin carcium si prin magazine, noi suntem subiectul,predicatul si substantivul. Toti au impresia ca 1 ianuarie 2014 este o apocalipsa. Dupa ce bbc urla si zbiara 20 de ore impotriva noastra , ca intr-un banc prost despre ipocriti, ni se prezinta tigani care s-au adaptat perfect vietii din uk sau emisiuni despre neonazismul sud-african bur. Ambasadorul nostru la Londra este complet depasit de situatie, pe linga engleza slabuta pe care o prezinta. Au ajuns MP englezi sa-i admonesteze public pe irlandezi ca au deschis piata muncii, mai devreme si fara oprelisti. Pe linga ca ne condamna pe noi , ai iau la tinta si pe putinii care ne iau partea. Am crezut ca manifestarile naziste sau komuniste sunt amintire in Europa. Ce se intampla azi in UK este o incidare coordonata ale unor elemente care nu au ce cauta in libertate. S-a sarit calul, si nu e vorba de un ponei. Oamenii astia ar trenui sa stea in puscarii si nu la televiziuni. Vorbim de o lezare a unei culturi/etnii, si exista cod penal perfect aplicabil de legile europene. UE trebuie sa ia masuri si sa ceara capete, asa cum a facut-o si la noi cu nastase. Lucrurile pot evolua inspre grav foarte usor si neanuntat, iar cineva trebuie sa raspunda. Miscarile sociale sunt una, si invitatiile la linsaj public tin de ...noptile de cristal naziste. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu mai pot fii schimbate, nici tratul european si nici opinia noastra despre ei. Eu personal nu am stiut ca stelele de pe steagul albastru nu au aceiasi marime!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor