Regina Elisabeta a II-a: Dati pacii o sansa

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 14:53
1904 citiri
Regina Elisabeta a II-a: Dati pacii o sansa
Foto: thepunditpress.com

Exista o multime de exemple de dusmani inversunati care s-au impacat si probleme ce pareau de nerezolvat rezolvate, a declarat regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii in traditionalul mesaj difuzat in ziua de Craciun.

In varsta de 88 de ani, monarhul a afirmat joi ca o lectie de reconciliere a fost Armistitiul din Ziua de Craciun in 1914 cand soldati britanici si germani au iesit spontan din transeele lor, relateaza agentia DPA.

"Fara nicio instructiune sau comanda, tirurile au incetat si soldatii germani si britanici s-au intalnit in zona neutra. Au fost facute fotografii si schimburi de cadouri. A fost un armistitiu de Craciun", a notat ea.

"In Ajunul Craciunului din 1914, multi dintre militarii germani cantau Silent Night... Acest colind este inca mult iubit astazi, o mostenire a Armistitiului de Craciun ce ne reaminteste ca chiar si in cele mai neprevazute locuri speranta inca poate fi gasita".

Regina si-a exprimat de asemenea speranta ca dusmaniile aparute in campania ce a condus la referendumul esuat asupra independentei Scotiei din septembrie in cele din urma vor disparea.

Remarcand ca unii scotieni s-au simtit "foarte dezamagiti" ca votul nu a decurs asa cum au vrut, iar altii "au rasuflat usurati" la aflarea rezultatului, suverana britanica a spus ca "clarificarea acestor diferente va lua timp".

Ea a cerut toleranta religioasa, indemnandu-si supusii din Marea Britanie si Commonwealth "sa respecte si sa aprecieze toti oamenii indiferent de credinta".

Printr-o referire la vizita ei istorica in capitala Irlandei de Nord Belfast in iunie, regina a notat ca o inchisoare unde odata erau detinuti prizonieri politici este acum un centru de conferinte si un "loc de speranta".

Ea a spus ca evenimentele de peste an in Irlanda si Scotia sunt o "reamintire a ceea ce este posibil atunci cand oamenii ajung unii la altii".

In cursul aceleiasi zile, la slujba traditionala de Craciun pentru familia regala, mii de persoane care au sperat sa-l vada o clipa pe printul George au fost dezamagite, noteaza DPA.

Ducesa de Cambridge Kate, care a fost acolo cu sotul ei, printul William, i-a declarat unui membru al multimii: "Imi pare rau, nu l-am adus pe George. L-ati fi auzit in biserica".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#mesaj Craciun Regia Elizabeta , #Marea Britanie