Regina Marii Britanii a prezentat prioritatile Guvernului: Negocierile pentru Brexit sunt pe primul loc (Foto)

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 15:44
2852 citiri
Regina Marii Britanii a prezentat prioritatile Guvernului: Negocierile pentru Brexit sunt pe primul loc (Foto)

Regina Marii Britanii, Elizabeta a II-a, a prezentat prioritatile Guvernului in discursul anual rostit in deschiderea lucrarilor Parlamentului.

Printre acestea se numara obtinerea unui acord favorabil pentru Brexit, cresterea salariului minim national si revizuirea strategiei antiterorism. Regina nu a anuntat, insa, o vizita viitoare a liderului american Donald Trump, ceea ce ar putea insemna o amanare a acesteia.

"Prioritatea Guvernului meu este sa obtina cel mai bun acord posibil pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana", a spus regina, dand asigurari ca Executivul va colabora cu administratiile regionale si cu toate autoritatile competente in acest sens.

Suverana a anuntat ca va fi introdus un proiect de lege pentru a anula Legea Comunitatilor Europene si pentru a oferi "siguranta pentru persoane si afaceri".

"Acesta va fi insotit de legislatie care sa asigure ca Marea Britanie va face un succes din Brexit, stabilind noi politici nationale" vizand, printre altele, imigratia.

"Guvernul meu va incerca sa mentina un parteneriat profund si special cu aliatii europeni si sa puna bazele unor noi relatii comerciale in toata lumea", a subliniat regina.

"Guvernul meu va continua sa imbunatateasca finantele populatiei, mentinand taxele scazute", a promis regina.

Printre prioritatile Executivului se vor mai numara investitiile in infrastructura, scoli si pregatirea fortei de munca viitoare, dar si protectia la locul de munca.

Regina a anuntat ca salariul minim national va fi crescut, dar nu a precizat cu cat.

"Guvernul meu va initia o ancheta publica deplina privind incendiul tragic de la Grenfell Tower, pentru a stabili cauzele si a se asigura ca sunt invatate lectiile corespunzatoare.

Pentru a sustine victimele, Guvernul meu va lua masuri de a introduce un avocat public independent" care sa ajute persoanele afectate pe perioada anchetei si sa le ofere asistenta judiciara, a mai spus Elizabeth a II-a.

In ceea ce priveste fortele armate, Executivul isi ia angajamentul sa aloce 2% din PIB pentru aparare, a anuntat regina. De asemenea, Marea Britanie isi va continua lupta impotriva organizatiei Statul Islamic in Siria si Irak.

Dupa atacurile teroriste care au afectat recent Londra si Manchester, Guvernul va revizui strategia de contraterorism, "pentru a se asigura ca politia si serviciile de securitate au toate prerogativele de care au nevoie", a mai spus ea.

Un punct separat in discurs l-a reprezentat anuntarea vizitelor de stat prevazute. Regina a precizat ca regele Felipe si regina Letizia ai Spaniei, in luna iulie.

Vizita presedintelui american Donald Trump nu a fost anuntata de suverana, ceea ce ar putea sugera ca deplasarea a fost cel putin amanata.

Regina, care a rostit al 64-lea sau discurs in Parlament, a fost insotita anul acesta de printul mostenitor, Charles, pentru ca printul consort este internat in spital, in urma unei infectii.

Suverana a renuntat la mantia traditionala, care este prea grea, iar coroana a stat pe o perna, alaturi de regina. Suverana a preferat sa poarta o palarie.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii