Londra in flacari - Violentele s-au extins in alte trei orase (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 09 August 2011, ora 09:55
4813 citiri
Londra in flacari - Violentele s-au extins in alte trei orase (Video)

Un val de violente si jafuri a afectat Londra pentru a treia noapte consecutiv si s-a extins la trei orase mari din Marea Britanie. Politia a fost depasita de numarul mare de tineri din cartierele sarace care au iesit pe strazi si au distrus tot ce le-a iesit in cale.

Autoritatile au probleme serioase in a controla cele mai mari revolte din anii '80 incoace, mai ales ca violentele s-au extins dincolo de capitala: Birmingham in centrul tarii, Bristol in vest si Liverpool in nord-vest s-au "contaminat" de haosul din Londra, scrie Fox News.

Violentele nu par a avea o cauza unitara - unii sustin ca se opun masurilor de austeritate ale guvernului, altii sunt pur si simplu atrasi de ocazia de a se manifesta agresiv.

Criza din Marea Britanie este un test major pentru guvernul de coalitie al premierului David Cameron, care cuprinde membri ce s-au opus inca de la inceput masurilor de austeritate, pe motiv ca vor provoca miscari populare.

De altfel, Cameron si-a scurtat vacanta din Toscana, Italia, pentru a se inapoia la Londra in noaptea de luni spre marti, dupa a treia zi consecutiva de violente. Observatorii se asteapta ca acesta sa adopte o atitudine dura la o intalnire cu serviciile de urgenta si cu ministrul de Interne si seful politiei.

Sambata, un protest pasnic a degenerat in lupte violente cu fortele de ordine, la Londra, dupa ce politistii au impuscat mortal un tanar de 29 de ani. Mark Duggan a fost ucis de politisti in circumstante necunoscute, iar autoritatile din Londra au facut apel la calm, urmand ca o ancheta sa stabileasca ce s-a intamplat.

Rudele lui Duggan au organizat un protest in Tottenham. Initial, la protest au participat aproape 300 de persoane. Dupa priveghi, au inceput violentele. Oamenii au aruncat cu cocktail-uri Molotov si au incendiat mai multe cladiri si masini, vandalizand magazine.

Au fost incendiate doua masini ale politiei si un autobuz, iar 26 politisti au ajuns la spital raniti. 42 de persoane au fost arestate in urma violentelor.

Duminica dimineata, magazinele din Tottenham, una din cele mai sarace zone al Londrei, erau distruse, iar politistii au fost nevoiti sa blocheze strazile, pentru a preveni izbuncnirea altor revolte.

Luni, violentele nu s-au mai limitat la Tottenham: a doua noapte s-au raspandit in Enfield, Walthamstow si Waltham Forest in nord, si Brixton in sud. Dupa doua nopti de violente de strada, 35 de politisti au fost raniti.

Grupuri de pana la 200 de tineri au spart geamurile magazinelor si le-au jefuit. Politia metropolitana a calificat incidentele de duminica noapte drept "activitati infractionale prin imitatie".

Pompierii au fost chemati pentru o serie de incendii in Enfield, Brixton si Walthamstow. Peste 100 de persoane au fost arestate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul astronomic cu care se închiriază o cameră cu WC-ul lângă pat: ”Dar mergeți măi flăcăi în diaspora...” FOTO
Prețul astronomic cu care se închiriază o cameră cu WC-ul lângă pat: ”Dar mergeți măi flăcăi în diaspora...” FOTO
Printr-o postare pe rețelele sociale, cunoscutul analist economic mai ales în mediul online, a atras atenția asupra prețurilor uriașe la chirie în Marea Britanie, în comparație cu...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Londra, #violente Londra, #revolte marea britanie , #Marea Britanie