Romanii, folositi iar in campania din UK: Mesajul vicepremierului britanic

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Mai 2014, ora 16:24
4073 citiri
Romanii, folositi iar in campania din UK: Mesajul vicepremierului britanic

Vicepremierul britanic Nick Clegg este de parere ca masca lui Nigel Farage, liderul partidului britanic anti-imigratie UKIP, incepe sa alunece. Clegg spune ca in spatele "bonomiei bautorului de bere este o viziune asupra lumii foarte neplacuta".

Vicepremierul a cerut celor care se opun politicii dezbinatoare sa voteze impotriva UKIP in alegerile europene si locale de saptamana aceasta, scrie The Guardian.

Remarca lui Clegg vine dupa ce Farage a sustinut, saptamana trecuta, ca nu ar dori sa aiba romani ca vecini in Londra. Clegg crede ca liderul UKIP ofera electoratului o politica a diviziunii, ce nu ar trebui sa-si gaseasca locul in Marea Britanie moderna.

"Cred ca masca incepe sa alunece si ceea ce se descopera sub bonomia bautorului de bere este o viziune foarte neplacuta asupra lumii. Oricine arata cu degetul o comunitate sau nationalitate si spune 'nu vreau sa traiesc langa ei' - cred ca aceasta este politica diviziunii si nu cred ca-si are locul in Marea Britanie moderna", a spus Clegg.

Nigel Farage: Eram obosit cand am spus lucrurile acelea despre romani

Liderul partidului britanic Ukip si-a exprimat "regretul" pentru remarca foarte controversata pe care a avut-o in legatura cu romanii, spunand ca era foarte obosit in timpul interviului.

Initial, el si-a sustinut pozitia spunand ca oamenii "au tot dreptul" sa fie ingrijorati daca un grup de romani s-ar muta vizavi.

Farage a revenit asupra declaratiilor controversate si a spus ca isi cere scuze. "Stiti ceva? In viata oamenii mai si gresesc. Regret faptul ca eram foarte obosit in timpul acelui interviu si nu am folosit in raspunsul meu cuvintele asa cum ar fi trebuit sa o fac.

Trebuia sa revin si sa spun 'Uite, avem o problema reala - nu puteti nega - exista foarte multe infractiuni din partea acestor bande care vin in Londra", a spus Farage.

Nigel Farage conduce partidul cu vederi extremiste, antieuropene si anti-imigranti Ukip, care s-a facut remarcat in ultimul an printr-o campanie dura impotriva imigrantilor, mai ales romani si bulgari, despre care considera ca aduc in Marea Britanie criminalitate, iau locurile de munca ale britanicilor si beneficiaza de ajutoare sociale nemeritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nigel Farage romani, #Nigel faarge imigranti romani , #Marea Britanie