SAS: Principalul suspect in decapitarea lui James Foley este rapper-ul britanic

Duminica, 24 August 2014, ora 16:35
6442 citiri
SAS: Principalul suspect in decapitarea lui James Foley este rapper-ul britanic
Foto: The Independent

Surse din cadrul unitatilor speciale britanice SAS au dezvaluit ca rapper-ul Abdel-Majed Abdel Bary, in varsta de 24 de ani, cunoscut sub numele de L Jinny sau Poetul Jinn, este principalul suspect in uciderea jurnalistului britanic James Foley.

Barry a mai intrat in atentia presei in 2014, cand a postat pe Twitter o fotografie cu el din Siria, in care tine un cap taiat, scrie International Business Times. Fotografia se crede ca a fost facuta in fieful radicalilor islamisti din orasul sirian Raqqa.

In afara de Bary, ceilalti doi suspecti in decapitarea lui Foley sunt Aine Davis, in varsta de 30 de ani, fost dealer de droguri si membru al uni bande care s-a convertit la islam, si Dr Shajul Islam, fiul unui medic britanic acuzat de rapirea a doi reporteri occidentai si a carui licenta a fost suspendata de ministerul britanic al Sanatatii.

Cine l-a decapitat pe James Foley: Un rapper din Londra, in cercul suspectilor

Bary locuia cu familia sa in cartierul de lux Maida Vale din Londra, intr-o casa de un milion de lire sterline. Tatal sau, Adel Abdul Bary, un refugiat egiptean despre care se crede ca a fost unul dintre locotenentii lui Osama bin Laden, a fost extradat in 2012 de Marea Britanie catre SUA sub acuzatii de terorism.

Familia lui Bary este des mentionata in piesele sale rap care inca circula pe Internet, unele fiind destul de apreciate.

In primele sale cantece, postate online la inceputul lui 2012, Bary face referiri la consumul de droguri, violenta si viata intr-o locuinta sociala, si vorbeste despre amenintarea cu deportarea inapoi in Egipt care plutea deasupra familiei sale.

Nu sunt informatii deocamdata despre locul in care se afla rapper-ul, iar contul lui de Twitter, "Terrorist" @ItsLJinny a fost dezactivat.

La inceputul anului, el si un prieten al sau pe nume Abu Abdullah al-Britani ofereau sfaturi online celor care voiau sa se alature luptorilor islmisti din Siria. Un expert britanic in studiul vocilor a declarat presei britanice ca exista "o mare asemanare" intre vocea lui Bary si a celui care il decapiteaza pe James Foley.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Britanic suspect decapitare identificat, #islamist suspect decapitare identificat, #jihadist decapitare american identificat , #Marea Britanie
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Ii clar...asta ii istorie , va fi prins cat de curand .