Scandal in Danemarca: Medicii militari invata sa opereze pe porci proaspat impuscati

Marti, 18 Februarie 2014, ora 23:03
2481 citiri
Scandal in Danemarca: Medicii militari invata sa opereze pe porci proaspat impuscati
Foto: The Mirror

Armata britanica isi trimite chirurgii la pregatire in Danemarca, pentru a exersa pe animale proaspat impuscate, in conditiile in care aceasta practica este interzisa in Regatul Unit.

Medicii militari invata sa trateze ranile provocate de munitia de razboi pe porci sacrificati chiar in fata lor. Exercitiul implica un animal viu atarnat de o rama de lemn, care este impuscat de soldati cu diferite arme, ca apoi chirurgii militari sa trateze ranile porcului, cat timp acesta inca respira. Chiar daca operatia are succes, porcii sunt apoi omorati, informeaza The Mirror.

Imaginile si informatiile socante au provocat un scandal imens in Danemarca, unde cruzimea fata de animale a fost readusa recent in dezbatere, dupa ce o girafa a fost ucisa la gradina zoologica din Copenhaga, pentru a preveni reproducerea in familie.

Organizatia PETA, ce militeaza pentru drepturile animalelor, a criticat dur aceasta practica si a cerut incetarea imediata a operatiunii numite Sunca Daneza.

Guvernul britanic a confirmat zvonurile, in timp ce PETA a apelat la ministrul danez al Apararii cu intentia de a opri aceste exercitii pe animale.

Activistii sustin ca in locul animalelor ar trebui folosite simulatoare umane de inalta tehnologie.

"80% din aliatii NATO au incetat deja folosirea animalelor in exercitiile medicale ale armatei. In loc sa impuste, sa injughie si sa arunce in aer animale, personalul militar este antrenat sa trateze ranile traumatice folosind drept pacienti anumite simulatoare umane (...) care au demonstrat in diferite randuri ca ajuta la invatarea salvarii vietilor omenesti mai bine decat o fac laboratoarele animale", sustin reprezentantii PETA.

De partea cealalta, un purtator de cuvant al armatei britanice a declarat urmatoarele:

"Chirurgii nostri fac o pregatire vitala, unde invata metode speciale de tratare a ranilor care salveaza vieti pe campul de lupta. Toate animalele folosite in pregatirea medicala sunt anesteziate inainte de a fi tratate. Prin participarea de doua ori pe an la aceste exercitii conduse de danezi, in loc sa facem propriile noastre exercitii, reducem numarul total de animale ucise".

Porcii sunt folositi in cadrul acestor exercitii, deoarece sunt considerati animale cu anumite trasaturi genetice foarte asemanatoare omului. In anul 2000 a fost realizata chiar si o transfuzie de sange de la un porc la un pacient uman, iar operatia a avut succes.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, in loc sa va bucurati ca porcii ie proaspeti, dumneavoastra
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Lăsaţi-vă de insinuări, că nu era să înveţe pe politruci!