Scandal la tribunal, intre spioni britanici, din cauza ... unui tenisman

Autor: Ana Ilie
Luni, 24 Iunie 2013, ora 21:34
3317 citiri
Scandal la tribunal, intre spioni britanici, din cauza ... unui tenisman

Relatia unui agent MI5 cu o colega din serviciul britanic de informatii s-a sfarsit dupa ce acesta s-a maniat ca tenismanul Andy Murray juca prost la Wimbledon. Agentul a inceput apoi sa-si hartuiasca fosta iubita.

Agentul MI5, cunoscut sub pseudonimul de Mark Barton, a refuzat sa accepte ca relatia s-a incheiat si a inceput o campanie "obsesiva, intimidanta si violenta" pentru a-si recastiga fosta prietena, s-a dezvaluit intr-un proces desfasurat la Curtea Suprema Southwark, scrie Telegraph.

Procesul a inceput luni, cand juriul a fost informat ca acest caz are cateva aspecte neobisnuite, printre care adevaratele identitati ale celor doi si ale martorilor, care vor ramane anonime intrucat lucreaza cu totii pentru MI5.

Judecatorul Alistair McCreath a subliniat ca numele acestora, precum si infatisarea lor, sunt foarte "sensibile" si trebuiesc protejate.

Acuzatul, fosta iubita care a depus plangere, precum si martorii, sunt ascunsi de vederea juriului prin uriase ecrane instalate in tribunal. Presupusa victima este cunoscuta doar drept 2363.

Barton neaga ca a hartuit-o pe 2363, a atacat-o sexual si ca a brutalizat-o.

Procurorul Alison Morgan a aratat ca povestea a inceput drept "o relatie care a luat o intorsatura gresita".

Barton, de 28 de ani, a refuzat sa accepte ca s-a terminat si a inceput sa se comporte ciudat fata de fosta sa partenera, uneori speriind-o. Certurile intre cei doi au devenit din ce in ce mai incinse, pana in iulie 2011, cand urmareau impreuna meciul lui Andy Murray la Wimbledon.

Morgan a povestit: "S-a maniat ca Murray a inceput sa joace prost si si-a descarcat furia pe 2363. S-a comportat intr-un mod pe care ea il descrie drept nesuferit, sugerand ca ea ar trebui sa se simta norocoasa cu el si ca oricine ar vrea sa fie cu el. Deja 2363 se saturase de relatie si i-a spus ca s-a terminat".

Morgan a explicat ca dupa ruptura, Barton a inceput "o campanie sa o recastige si sa reincalzeasca relatia lor (...) Comportamentul lui s-a agravat pe masura ce a incercat sa o convinga sa se intoarca in relatie. Asta a condus la utilizarea violentei sexuale si fizice impotriva ei cand i-a rezistat avansurilor".

Procesul continua.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...