Scandalul carnii de cal: Britanicii au dat, de fapt, manzul drept manzat

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:16
10217 citiri
Scandalul carnii de cal: Britanicii au dat, de fapt, manzul drept manzat

Anchetele demarate in urma scandalului carnii de cal vanduta pe post de carne de vita in Marea Britanie a scos la iveala probleme la unul dintre abatoarele din Yorkshire. Mai exact, aici erau sacrificati cai de curse retrasi din activitate sau ponei, iar carnea lor era vanduta pe post de carne de vita unei firme care comercializa hamburgeri si kebab din ce eticheta spunea vita sau miel.

Ministrul britanic al mediului, Owen Paterson, va merge intr-o vizita la Bruxelles pentru a transa problema producatorilor de semipreparate care au vandut carne de cal sub eticheta de carne de vita impreuna cu ceilalti lideri europeni, noteaza Daily Mail.

Paterson se va intalni cu omologii sai din Irlanda, Franta, Polonia, Romania. Luxembourg si Suedia, celelalte tari implicate in scandalul carnii de cal. Daca pana ieri furnizorii si abatoarele din afara Marii Britanii au fost acuzate de "conspiratie internationala", acum iese la iveala contrariul.

Abatorul ar fi furnizat carne de cal catre Farmbox Meats Ltd, care o transforma in hamburgeri pe care ii eticheta ca fiind de vita sau in kebab despre care spunea ca este din carne de oaie. Proprietarul abatorului din Yorkshire neaga acuzatiile care i se aduc.

Astfel, controalele demarate zilele acestea au scos la iveala animalele sacrificate la un abator din Yorkshire ar fi fost cai de curse retrasi din activitate sau ponei, iar carnea lor a fost vanduta la producatorii din intreaga tara. Acestia le-au transformat in preparate precum burgeri de vita sau kebab de miel.

Carnea de cal de la abatoarele din Polonia a fost furnizata producatorilor care colaborau cu Tesco, Burger King, Co-up, Asda si Aldi, cea provenita de la abatoarele din Romania ar fi ajuns in Franta, la producatorul Comigel, fiind transformata in lasangna si spagete bolognese de la Findus, Tesco si Aldi.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com