Schimbarea numelui de familie, ultima moda in Marea Britanie

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 00:10
4411 citiri
Schimbarea numelui de familie, ultima moda in Marea Britanie
Foto: mi-lu

Schimbarea numelui de familie a devenit o noua moda in Marea Britanie, deoarece costa doar 33 de lire sterline, adica circa 165 de lei, si poate fi realizata foarte simplu, pe Internet.

De aceasta oportunitate au profitat in primul rand numerosi fani britanici, care si-au insusit numele de familie al vedetei preferate, astfel incat, in ultimul an, 30 de persoane au inceput o noua viata sub numele de Michael Jackson si 5 ca Amy Winehouse, relateaza Il Secolo XIX.

La sfarsitul lunii septembrie, in Marea Britanie s-a inregistrat o crestere de 30% a numarului de persoane care au optat pentru schimbarea numelui de familie, la baza acestei decizii aflandu-se cel mai frecvent motive legate de divort sau faliment.

In categoria celor interesati de aceasta operatiune se numara si imigrantii care doresc sa dea o un aer britanic propriului nume de familie, sau cei ce urmaresc particularizarea unui element definitoriu de cuplu, pur si simplu pentru vor un anumit nume pentru copiii lor.

N-au lipsit nici cererile pentru numele de familie celebre in lumea sportului, cum ar fi cel apartinand lui Wayne Rooney (15 solicitari) sau al lui David Beckham (5 solicitari).

De remarcat si numarul mare de persoane care opteaza pentru anonimat, alegand numele de familie cel mai frecvent in Marea Britanie, 300 de persoane solicitand sa se numeasca John Smith, un fel de Ion Popescu al meleagurilor noastre.

Operatiunea schimbarii numelui de familie este atat de la indemana, incat poate fi regasita si pe lista cadourilor de Craciun, achitand taxa si lasand liber campul editabil, astfel incat destinatarul cadoului sa-si poata alege singur numele de familie preferat.

Mai mult decat atat, o persoana care si-a schimbat deja numele de familie online beneficiaza de un discount de 10 lire sterline - facilitate care a declansat un adevarat asalt asupra aplicatiei, estimandu-se ca pana la sfarsitul anului in curs numarul persoanelor care vor beneficia de o noua identitate sa se ridice la 60 de mii, precizeaza sursa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#schimbare nume familie, #schimba nume online , #Marea Britanie