Situatie uluitoare in Marea Britanie: Cocaina in apa potabila

Duminica, 11 Mai 2014, ora 15:52
3782 citiri
Situatie uluitoare in Marea Britanie: Cocaina in apa potabila

Specialistii britanici din domeniul sanatatii publice sunt pur si simplu uluiti de o descoperire pe care au facut-o de curand. Ei au gasit urme de cocaina in apa potabila care ajunge in casele oamenilor.

In aceasta tara se consuma cantitati mari din drogul respectiv, iar el a ajuns si in apa, conform unui raport publicat de expertii in domeniu. Ei au facut un studiu prin care doreau initial sa evalueze pericolul reprezentat de compusii farmacologici prezenti in apa potabila, scrie The Independent.

Acestia au constatat ca drogul ramane in apa chiar si dupa ce ea trece printr-un amplu proces de purificare. Mai exact, specialistii au gasit in ea substanta denumita benzoil-ecgonina, rezultata in urma metabolizarii cocainei de catre corpul uman. Atunci cand se fac teste de urina pentru depistarea consumului de cocaina, acelasi compus iese la iveala.

Specialistul Steve Rolles se arata ingrijorat de o asemenea situatie si spune ca descoperirea este un indicator al consumului mare din Marea Britanie. "Avem aproape nivelul egal cu cel mai ridicat din vestul Europei. Cu cat consumul a crescut, cu atat drogul a devenit mai ieftin", spune acesta.

Estimarile arata ca nu mai putin de 180.000 de persoane consuma praf de cocaina, iar 700.000 de oameni cu varsta intre 16 si 59 de ani iau o alta forma a acestui drog in fiecare an. De asemenea, apa de la robinetele britanicilor contine substante medicamentoase ca ibuprofenul si carbamazepina, precum si o cantitate ridicata de cafeina. Totusi, in ciuda acestei situatii, ele nu pun in pericol sanatatea consumatorilor.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...