The Sun: Caii din Romania, suspecti de SIDA, ucisi cu salbaticie si trimisi in Marea Britanie

Autor: Ana Ilie
Luni, 11 Februarie 2013, ora 08:53
5752 citiri
The Sun: Caii din Romania, suspecti de SIDA, ucisi cu salbaticie si trimisi in Marea Britanie

Caii din Romania sunt in general infectati cu o boala letala similara SIDA la oameni. Tara a fost implicata intr-un scandal legat de livrari de carne de cal ce au ajuns drept carne de vita pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie.

Tabloidul britanic The Sun dedica mai multe articole scandalului provocat de carnea de cal ce provine din Romania, scriind ca situatia cailor din Romania este dramatica.

Publicatia recunoaste ca anemia infectioasa ecvina (echivalentul SIDA la oameni) nu pune un pericol direct sanatatii oamenilor. The Sun subliniaza insa ca aceasta boala sugereaza alte probleme de sanatate. Este raspandita de insecte, sange, saliva, sperma, fecale, lapte si echipament veterinar infectat.

Nu exista tratament pentru aceasta boala deseori fatala, iar manjii primesc boala de la iepe in perioada de gestatie. Daca totusi animalele se insanatosesc, poarta virusul toata viata.

Proprietarii din Marea Britanie, spre exemplu, sunt obligati sa anunte veterinarii daca suspecteaza ca animalele lor ar fi bolnave, si caii sunt eutanasiati.

Intr-un alt articol, The Sun scrie ca pe rafturile supermarketurilor britanice se vinde carne de vita care este, de fapt, carne de la caii salbatici abuzati din Romania. Publicatia aminteste episodul cailor maltratati de la Letea, amintind abia spre sfarsitul materialului ca este un episod din 2011.

Anchetatorii din Romania verifica inregistrarile de vanzare de carne ale companiilor, dupa ce au aflat ca animalele au fost tratate ingrozitor cand au fost trimise la abatoare.

In unul din cele mai dramatice evenimente, 54 de cai furati au fost gasiti bolnavi, traind in mizerie intr-un camion ce se indrepta spre abator. Unii aveau rani injunghiate sau de la batai cu bete si bare de metal. Nu primisera apa si mancare zile in sir, inainte de calatoria de 28 de ore spre abatorul din Sfantu Gheorghe, unul dintre cele care au exportat carnea de cal.

Patru dintre cai erau deja morti printre celelalte animale slabe si infometate.

Caii au fost prinsi de o grupare infractionala in padurea Letea, din Delta Dunarii, unde aproximativ 2.500 de cai traiesc in salbaticie.

Guvernul roman a ordonat o ancheta pe tema comertului ilegal cu carne de cal in mai 2011, dupa ce scandalul animalelor maltratate a declansat mania publica.

Carnea de cal romaneasca, etichetata carne de vita, se afla in centrul unui scandal in Marea Britanie. Saptamana trecuta, gigantul alimentar Findus a confirmat ca in lasagna de vita se afla 100% carne de cal. Scandalul s-a adancit dupa ce s-a aflat ca o companie franceza ce a vandut carne de cal drept carne de vita cumparatorilor britanici este aceeasi aflata in spatele scandalului infectarii cu e.coli in 2011.

Firma este in prezent anchetata, dupa ce a importat carne de cal din Romania si a etichetat-o drept carne de vita, exportand-o la fabrica luxemburgheza Comigel, de unde a ajuns in supermarketurile britanice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#carne cal Romania SIDA, #Romania carne cal Marea Britanie , #Marea Britanie