The Sun: Caii salbatici abuzati in Romania, pe mesele britanicilor

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 14:44
4154 citiri
The Sun: Caii salbatici abuzati in Romania, pe mesele britanicilor
Foto: Wikimedia Commons

Caii salbatici supusi unor acte de cruzime in Romania ar fi fost sacrificati si exportati in Marea Britanie unde ar fi fost vanduti drept carne de vita, scrie o publicatie britanica.

Autoritatile din Romania investigheaza vanzarile realizate de companii dupa ce s-a descoperit ca animalele au fost supuse unor tratamente crude inainte de a fi sacrificate in abatoare, noteaza The Sun.

In continuare, publicatia descrie "unul dintre cele mai grave incidente", in care 54 de cai salbatici furati au fost gasiti intr-o stare foarte proasta in timp ce erau transportati cu un camion catre un abator.

Mai multi cai prezentau rani rezultate in urma unor lovituri cu bete si rangi. Animalele nu au primit hrana si apa timp de mai multe zile inainte de calatoria de 28 de ore spre abator. Patru dintre cai au fost gasiti deja morti.

Caii erau transportati catre un abator din Sfantul Gheorghe, de unde ar fi putut fi exportata carnea.

Caii salbatici au fost luati de un grup infractional din Padurea Letea, in Delta Dunarii.

"Carnea din aceasta schema a fost aproape sigur trimisa in strainatate si nu se poate spune unde ar fi putut ajunge. Trebuie doar sa te uiti la starea bietelor animale pentru a realiza ca aceasta carne este de o calitate ingrozitoare si posibil necorespunzatoare pentru consumul uman", a declarat o sursa apropiata investigatiei.

Guvernul roman a ordonat o ancheta privind traficul de carne de cal salbatic in mai 2011, dupa ce au imaginile difuzate la televizor au declansat reactii critice.

Carnea de cal romaneasca comercializata drept carne de vita se afla in centrul unui scandal de mare amploare in Marea Britanie.

Caii sacrificati in Marea Britanie pentru export, contaminati cu fenilbutazona

Agentia pentru siguranta alimentara (FSA) din Marea Britanie este acuzata pentru rolul sau in escaladarea acestui scandal, deoarece nu a reusit sa opreasca exporturile de carcase de cal care ar putea contine fenilbutazona catre Europa, potrivit The Independent.

Fenilbutazona este un medicament interzis si periculos pentru om.

Potrivit unor teste, carcasele contaminate ar fi una din 30, respectiv aproximativ 313 cai.

Desi premierul britanic a declarat ca problema este legata de etichetarea produselor, nu de siguranta lor, FSA testeaza toata carnea de cal exportata din Marea Britanie in Europa, desi exporturile nu au fost stopate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#cai abuzati Romania export, #Marea Britanie cai Romania , #Marea Britanie