Ziare.com

Tot mai multi muncitori romani si bulgari in Marea Britanie - un nou maxim

de Florin Necula
Miercuri, 13 August 2014, ora 15:56

   

Tot mai multi muncitori romani si bulgari in Marea Britanie - un nou maxim
Biroul pentru Statistica Nationala din Marea Britanie a transmis ca numarul imigrantilor romani si bulgari care lucreaza in aceasta tara a depasit 150.000 in al doilea trimestru al acestui an, in crestere cu 13.000.

Cei 153.000 de muncitori din Romania si Bulgaria aflati in Regatul Unit reprezinta un nou maxim in ce priveste numarul de imigranti din cele doua tari ce muncesc in Marea Britanie, informeaza The Telegraph.

Ingrijorare pentru imigrantii romani: Marea Britanie anunta noi restrictii

Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, cresterea este de 47 la suta, in timp ce fata de perioada aprilie-iunie 2011 s-a inregistrat o crestere de 59 la suta, atunci fiind mai putin de 100.000 de imigranti romani si bulgari la munca in Marea Britanie.

In schimb, in primele trei luni ale anului, ca urmare a ridicarii restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari in Regatul Unit, de la 1 ianuarie, s-a inregistrat o scadere de la 144.000 la 140.000 a numarului acestora.

BBC, despre marea invazie a romanilor: Un jurnalist patrunde in vietile imigrantilor

De asemenea, numarul total de muncitori ajunsi in Marea Britanie din tari ale Uniunii Europene a crescut cu 187.000, pana la 1.836.000, adica 11 la suta in doar trei luni.

In luna februarie, un raport al Universitatii Oxford arata ca aproape 60 la suta dintre imigrantii romani si bulgari care traiau in Marea Britanie in anul 2013 afirmau ca sunt liberi profesionisti, pentru a primi ajutoare sociale, comparativ cu doar 14 la suta dintre cei nascuti in Marea Britanie.

Atacuri rasiste asupra imigrantilor romani in Belfast

La sfarsitul lunii iulie, autoritatile britanice au anuntat noi restrictii in privinta imigrantilor din Uniunea Europeana care vor sa ajunga pe teritoriul sau, prin masuri de reducere a perioadei in care acestia vor putea cere ajutoare sociale.

Nou-venitii vor putea cere ajutoare sociale doar pentru o perioada maxima de trei luni. Dupa aceea, vor trebui sa faca dovada ca au perspective clare de angajare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2671 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor