Un imigrant s-a predat politiei britanice: Va rog, trimiteti-ma acasa, in Iran!

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 14:35
8966 citiri
Un imigrant s-a predat politiei britanice: Va rog, trimiteti-ma acasa, in Iran!
Foto: Captura YouTube

Un barbat care a imigrat in Marea Britanie in urma cu 10 ani s-a prezentat la o sectie de politie, cerand sa fie deportat, pentru ca s-a "saturat" de Manchester.

Arash Aria, in varsta de 25 de ani, s-a prezentat politistilor ca fiind imigrant ilegal (fapt ce s-a dovedit a fi neadevarat), afirmand ca nu mai poate locui in oras, din cauza "grosolaniei si violentei".

Ca sa-i convinga pe politisti sa-l trimita acasa, acesta le-a spus ca sta ilegal in tara de 10 ani, de cand era doar un adolescent, relateaza Daily Mail.

Politistii insa pur si simplu l-au trimis "acasa", eliberandu-l dupa doua ore.

Politia din Manchester, care nu s-a mai confruntat cu astfel de situatii, a scris apoi pe Twitter despre incidentul "bizar". Politistii au povestit ca un om "suparat si agitat" a intrat in sectie, cerand sa fie deportat in Iran.

Marea Britanie primeste 20.000 de refugiati sirieni

Iranianul a fost arestat, pentru ca a tipat la angajatii sectiei de politie, dar apoi a fost eliberat, fara a-i fi adusa vreo acuzatie.

Barbatul, fost chelner, a explicat ca incearca din greu sa gaseasca un loc de munca si ca nu-si poate implini visurile in orasul adoptiv, acolo unde locuieste intr-un bloc-turn.

"Oamenii din Manchester nu m-au intampinat bine. E violenta... sunt multe lucruri. Incerc sa-i ignor, dar m-am saturat. Nu obtin respectul pe care il merit aici", a declarat Aria.

Ramas somer, barbatul recunoaste ca primeste ajutor de la stat, insa nu-i place aceasta situatie: "Primesc ajutoare, dar nu vreau asta. Toata lumea vrea sa munceasca, sa aiba un vis, dar eu nu-mi pot implini visurile".

"Vreau sa am un job, sa economises, sa fac ceva mare, sa fiu cineva", a mai explicat el.

Barbatul a mai spus ca doreste sa se intoarca in orasul de bastina, Shiraz, in sud-vestul Iranului, unde sa locuiasca impreuna cu familia. "Imi astept pasaportul si apoi imi voi programa zborurile si voi incepe viata acolo", a mai declarat el pentru Daily Telegraph.

Dupa ce povestea sa a devenit cunoscuta, mai multi internauti si-au aratat simpatia fata de iranian. Unul dintre ei a scris pe Twitter: "10 ani in Manchester? Lasati deportarea; dati-i omului o medalie!".

Conform Oficiului National pentru Statistica din Marea Britanie, in 2011 locuiau 83.000 de iranieni in regat, aproape dublu fata de 2001.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#imigrant Iran Manchester, #imigrant predat sectie politie Anglia, #imigrant vrea acasa Iran, #imigrant Manchester vrea acasa , #Marea Britanie