Ziare.com

Violente in Anglia: Politia recunoaste ca a gresit tactica anti-huligani

de Ana Ilie
Joi, 11 August 2011, ora 16:40

   

Violente in Anglia: Politia recunoaste ca a gresit tactica anti-huligani
Premierul britanic, David Cameron, a spus ca politia a recunoscut, in discutiile cu el, ca a gresit tactica adoptata in cazul huliganilor care au tulburat Anglia cateva nopti la rand.

Prim-ministrul a anuntat o serie de masuri de ajutorare a proprietarilor si afaceristilor ce au suferit pagube in recentul val de violente, informeaza BBC.

Violentele au fost "criminalitate pur si simplu", insa au fost "mult prea putini politisti pe strazi", a spus Cameron in timpul unei sedinte de urgenta a Parlamentului, rechemat din vacanta.

Citeste mai mult despre violentele de la Londra

Cameron a anuntat ca politistii vor capata dreptul de a ridica mastile si glugile purtate de o persoana pe strada, daca exista suspiciunea ca acea persoana are intentii criminale; compensatii pentru victime, platite de guvern; o revizuire a serviciilor de mesagerie instant; ajutor la plata ratelor pentru afacerile afectate.

"Intreaga tara a fost socata de cele mai ingrozitoare scene cu oameni jefuind, violente, vandalism si furturi... Au fost pur si simplu prea putini politisti desfasurati pe strazile noastre si tacticile folosite de ei nu au functionat. Politia mi-a spus sincer de ce s-a intamplat asta. Initial, politia a tratat situatia drept o chestiune de ordine publica - si nu una de infractionalitate", a explicat Cameron.

Revolta din Londra, starnita si intretinuta prin BlackBerry Messenger?

La randul sau, Keith Vaz, presedintele comitetului de Afaceri Interne din Camera Comunelor, a anuntat ca membrii comitetului au votat unanim pentru declansarea unei anchete cu privire la cauzele violentelor. Ancheta va mai analiza si rolul retelelor de socializare, raspunsul politiei si resursele politiei.

Prima obligatie a politiei, a spus si vicepremierul Nick Clegg, este sa arate ca "pot face sigure strazile. Este o nevoie de baza pe care o avem, sa stim ca locuintele noastre, magazinele noastre, comunitatile noastre pot fi pastrate in siguranta tot timpul".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor