Voyeur condamnat la inchisoare - spiona femei prin camerele lor web

Sambata, 31 Mai 2014, ora 19:29

   

Voyeur condamnat la inchisoare - spiona femei prin camerele lor web
Un voyeur care reusise sa preia controlul asupra computerele unor femei astfel incat sa se poata uita la ele prin intermediul camerelor web, cand acestea erau dezbracate, a devenit primul barbat condamnat pentru cyberhartuire in Marea Britanie.

Andrew Meldrum, in varsta de 30 de ani, a fost condamnat la un an de inchisoare si doi cu suspendare dupa ce a recunoscut ca a accesat computerele victimelor sale fara a avea voie si a fost gasit vinovat de voyeurism, scrie The Independent.

El instalase in secret programe de spionare in calculatoarele celor trei victime sub pretextul ca le repara si le-a urmarit apoi timp de 18 luni. Politia a gasit 11.000 de imagini in care femeile erau goale sau in baie si, intr-un caz, o fotografie in care o fata era impreuna cu prietenul ei in dormitor.

Mark Heywood, judecatorul care l-a condamnat, l-a descris pe Meldrum drept un tip gelos si cu obsesia controlului. Politia a fost alertata prima oara in noiembrie 2010, cand una dintre victime, atunci in varsta de 21 de ani, a gasit in computer programe care permiteau camerei sale web sa fie controlata de la distanta.

Ea l-a suspectat imediat pe Meldrum, care o ajutase recent sa isi repare calculatorul. Cand i-a povestit afacerea unei prietene in varsta de 23 de ani, a descoperit ca Meldrum o spionase si pe aceasta. Ulterior, ea a mai descoperit o a treia victima.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5112 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
„...instalase in secret programe de spionare...”? Poate, „se conecta
se" și el...
LUPTAdeCLASA
rank 5
Vreau si eu programul ala.
.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor