Actiunea 2012, de Ziua Independentei: R.Moldova e dependenta. De interesele oligarhilor

Joi, 27 August 2015, ora 17:25
2273 citiri
Actiunea 2012, de Ziua Independentei: R.Moldova e dependenta. De interesele oligarhilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Ziua Independentei Republicii Moldova nu este o mare sarbatoare pentru sustinatorii unirii cu Romania, care spun ca in 1991 independenta fata de URSS era perceputa ca un prim pas in realizarea unirii, ceea ce nu s-a intamplat nici pana azi, Republica Moldova ramanand in schimb dependenta, dar de interesele oligarhilor.

"Noi cei de la Platforma unionista Actiunea 2012, alaturi de o mare parte a populatiei din Republica Moldova, consideram ca nu este o zi de mare sarbatoare aceasta asa-zi a Independentei, decat daca o privim in sensul pe care il avea in 1991, ca independenta fata de URSS. Atunci, aceasta independenta era perceputa ca un prim pas in realizarea Unirii.

Din nefericire, acest lucru nu s-a mai intamplat si astazi asistam la aceasta marcare cu fast a unei sarbatori care nu aduce nimic bun pentru oamenii de rand. Independenta reala inseamna si aplicarea justitiei, inseamna sa se faca dreptate in cazul miliardului furat, inseamna o economie care sa mearga, inseamna bunastarea cetatenilor, or Republica Moldova se afla acum in pragul falimentului si arata ca nu este decat dependenta de interesele unor oligarhi", a declarat Iulia Modiga, vicepresedinte al Platformei Actiunea 2012, pentru Ziare.com.

Ziua Independentei, sarbatorita in fiecare an la data de 27 august, este ziua nationala a Republicii Moldova, marcand adoptarea Declaratiei de Independenta fata de Uniunea Sovietica in 1991.

Cu acest prilej, Statele Unite au transmis un mesaj de felicitare, in care se reafirma faptul ca America ramane ferma in sustinerea suveranitatii Republicii Moldova.

John Kerry, mesaj pentru Chisinau: America ramane ferma in sustinerea suveranitatii R. Moldova

De asemenea, prezent joi la Chisinau, premierul roman Victor Ponta a discutat cu omologul sau, Valeriu Strelet pe mai multe teme, printre care si prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova.

Victor Ponta, intampinat la Chisinau de protestatari mascati

Ponta: Romania are crestere economica si poate investi in Republica Moldova

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iulia Modiga Ziua Nationala Moldova, #Ziua Independentei Moldova , #Moldova