Alegeri fara perdea in Republica Moldova

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 19:49
2321 citiri
Alegeri fara perdea in Republica Moldova
Foto: Arhiva

Cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Republica Moldova va fi organizat, duminica, fara perdelele care asigura intimitatea alegatorilor, in cabina de vot.

Comisia Electorala Centrala (CEC) a decis scoaterea draperiilor de la toate cabinele de vot, motivand ca astfel va preveni fraudele, potrivit Publica.md.

Decizia a fost luata, potrivit Comisiei, in urma sesizarilor venite din partea unor partide si masura va fi luata doar pentru scrutinul din 19 iunie.

Comunistii modoveni au anuntat miercuri ca vor monta camere video in sectiile de votare, pentru a monitoriza cel de-al doilea tur de scrutin alegerilor locale.

In 645 din 898 de localitati primarii au fost alesi din primul tur, in 253 de localitati urmand sa se desfasoare turul II al alegerilor locale.

Miza cea mare este primaria Chisinaului, unde lupta se va da intre candidatul liberal Dorin Chirtoaca si cel al comunistilor, Igor Dodon, iar cursa se anunta a fi foarte stransa.

Alegeri la Chisinau: Rezultate finale - vezi cine e pe primul loc

Presedintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a promis sambata, potrivit sursei citate, ca rezultatul alegerilor va fi cunoscut pana luni la pranz, in conditiile in care la primul tur rezultatele finale au intarziat pana marti.

"CEC va incepe de la ora 23.00 sa prezinte rezultatele. De aceasta data, volumul de munca va fi mai mic, deoarece vor fi mai putine buletine de procesat, la fel si procese-verbale. Respectiv, informatia va putea fi pusa la dispozitie mai repede", a explicat Iurie Ciocan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#alegeri Republica Moldova, #alegeri perdea moldova, #alegeri primarie chisinau , #Moldova