Alegeri in Moldova: Dodon, mesaj pentru Maia Sandu: Inca nu ati crescut pentru a castiga

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 21:43
6156 citiri
Alegeri in Moldova: Dodon, mesaj pentru Maia Sandu: Inca nu ati crescut pentru a castiga

Socialistul Igor Dodon a lansat luni dupa-amiaza un mesaj pentru rivala sa pro-europena, sustinand ca, desi "are o stima deosebita mai ales fata de o domnisoara", aceasta trebuie sa se pregateasca pentru a pierde in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.

"Maia Sandu va pierde la sigur in turul doi. Daca vom avea sustinerea partenerilor de stanga, vom avea peste 60%. Asa ca, stimata oponenta politica, doamna Maia Sandu, pregatiti-va. Noi ne cunoastem, eu stimez oponentii mei si voi avea o stima deosebita mai ales fata de o domnisoara.

(...) Dar pregatiti-va ca veti pierde. Inca nu ati crescut pentru a castiga aceste alegeri", a declarat Dodon.

De asemenea, candidatul socialist a precizat ca sondajele de opinie prezentau o situatie mult mai slaba, iar moldovenii au demostrat ca doresc o guvernare de stanga.

"Partidele de dreapta pleaca-n istorie. E clar ca viitorul presedinte al tarii va fi un socialist".

Igor Dodon a precizat ca ar fi putut sa castige alegerile prezidentiale din primul tur, daca stanga s-ar fi mobilizat pentru a-l sustine.

Alegatorii moldoveni se vor prezenta peste doua saptamani la turul al doilea al scutinului prezidential, in care se va confrunta pro-europeana Maia Sandu cu socialistul pro-rus Igor Dodon.

Dodon a obtinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa pro-europeana a obtinut 38,42% - primii doi clasati dintre cei noua candidati inscrisi in cursa prezidentiala.

Moldovenii au pareri impartite intre o apropiere de Europa si o reluare a relatiilor cu Rusia.

Igor Dodon se pronunta pentru relatii mai apropiate cu Moscova si s-a angajat sa "restabileasca relatii ample de prietenie cu Rusia".

Anterior, Dodon a fost membru al Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) si a exploatat nemultumirea populatiei fata de guvernele pro-europene, care au ajuns la putere dupa protestele din 2009.

Sandu este o fosta economista de la Banca Mondiala si o reprezentanta de seama a miscarii pro-europene. Acesta a promis o lupta dura impotriva coruptiei endemice si a oligarhilor. Ea a fost laudata pentru reformele pe care le-a implementat ca ministru al Educatiei.

Atat Uniunea Europeana si Statele Unite, cat si Rusia incearca sa devina mai influente in Republica Moldova.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...