Alegeri in Moldova Maia Sandu: Iurie Leanca putea sa se retraga

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 22:19
3783 citiri
Alegeri in Moldova Maia Sandu: Iurie Leanca putea sa se retraga
Foto: Facebook/Maia Sandu

Candidatul unic al PPPDA-PAS-PLDM, Maia Sandu, s-a aratat nemultumit de decizia fostului coleg de guvern Iurie Leanca (PPEM) de a nu se retrage din cursa pentru presedintie.

"Mesajul meu a fost foarte clar in raport cu acest mar otravit, oferit de Plahotniuc", a spus Sandu, reluand astfel o sintagma ("mar otravit") folosita si miercuri, cand Marian Lupu s-a retras.

Aceasta sustine ca era nevoie de unitate "mai mult ca niciodata" pentru ca un candidat de dreapta sa castige scrutinul electoral.

"Astazi chiar avem nevoie de unitate, iar Leanca putea sa se retraga din cursa electorala, dar este decizia dansilor si o respect. Leanca a avut timp suficient sa ia o decizie pornind de la situatia reala si la sansele reale ale candidatilor inscrisi in aceasta cursa. Acum este tarziu, dar iarasi, decizia le apartine", a mai declarat Maia Sandu.

Liderul PPEM, Iurie Leanca, a anuntat joi ca nu se retrage din cursa pentru presedintie, recunoscand insa ca miercuri intentiona sa procedeze astfel pentru a o sprijini pe Maia Sandu.

Acesta sustine ca retragerea lui Lupu l-a facut sa se razgandeasca, determinandu-l sa continue cursa, pentru a se confrunta cu Igor Dodon in turul II.

Liderul PDM, Marian Lupu, a anuntat miercuri ca se retrage, pentru a creste sansele candidatului de dreapta cel mai bine cotat.

In replica, Maia Sandu declara ca nu are nevoie de sustinerea lui Vlad Plahotniuc, ea calificand retragerea lui Lupu drept un "gest disperat", care confirma faptul ca Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc.

"PD a hotarat sa-si spele imaginea prin a declara acest sprijin fals pentru candidatul unic. Cu acest mar otravit, Plahotniuc vrea sa-l ajute, de fapt, pe Dodon. Lui Plahotniuc i-a fost frica de faptul ca votul oamenilor va arata cat de putina sustinere are candidatul puterii, Marian Lupu", afirma miercuri Maia Sandu.

Joi, Igor Dodon i-a cerut unuia dintre candidati sa se retraga din cursa in favoarea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Maia Sandu Iurie Leanca, #Maia Sandu candidat dreapta, #Maia Sandu alegeri prezidentiale Moldova, #candidati presedinte Republica Moldova , #Moldova