Alegeri in Moldova Si Ghimpu se retrage din cursa prezidentiala, dar cu o conditie pentru Maia Sandu

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 12:28
12224 citiri
Alegeri in Moldova Si Ghimpu se retrage din cursa prezidentiala, dar cu o conditie pentru Maia Sandu

Candidatul PL la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anuntat ca se retrage din cursa doar daca Maia Sandu (PAS) preia proiectul unirii cu Romania.

Initial, acesta nu a rostit numele Maiei Sandu, spunand doar ca s-ar retrage in favoarea unui candidat pro-european care sa preia proiectul unirii Moldovei cu Romania, arata Unimedia.

"Eu am spus ca atata timp cat nu am raspuns din partea candidatului unic, campania mea va continua. Daca voi primi raspuns ca isi asuma, ne intalnim din nou", a declarat Mihai Ghimpu.

"Bineinteles ca acest proiect este unul complicat, dar benefic si necesar", a mai punctat candidatul PL.

"Daca accepta unirea, punem punct", a spus Ghimpu despre eventuala sa iesire din cursa.

"Sunt sigur ca Maia Sandu nu va face acest lucru (sa preia proiectul unirii cu Romania - n. red.) ", a mai afirmat candidatul PL, completand ca asteapta un raspuns de la candidatul unic al PPPDA-PAS-PLDM.

Mihai Ghimpu isi cedeaza locul doar "daca DNA trece Prutul", lansand o intrebare catre Maia Sandu: cum va lupta cu coruptia in conditiile in care e inconjurata de oameni corupti?

Candidatul PL a punctat ca Maia Sandu lupta de putina vreme cu coruptia, pe cand el lupta "activ" de 30 de ani.

Pana in acest moment, liderul PAS, Maia Sandu, nu a venit cu o reactie la declaratiile lui Ghimpu.

Dupa ce, in cadrul conferintei de presa in care a facut anuntul le-a daruit jurnalistilor o carte despre Romania mare, Ghimpu a incheiat: "Traiasca unirea, traiasca romanii de pretutindeni, uniti pentru unire! Tineti minte trei cuvinte: Mihai Ghimpu presedinte".

Mihai Ghimpu s-a lansat in campania electorala cu sloganul "Uniti pentru Unire" in Piata Unirii Principatelor din orasul Iasi.

Joi, liderul PD, Marian Lupu, a anuntat ca se retrage din cursa electorala in favoarea unui candidat pro-european, Maia Sandu.

Iurie Leanca a anuntat, tot joi, ca a decis sa nu iasa din cursa, chiar daca asa intentiona. Maia Sandu s-a aratat nemultumita de decizia acestuia, afirmand ca, "acum, mai mult ca oricand, era nevoie de unitate" si ca "Leanca putea sa se retraga din cursa electorala".

"Leanca a avut timp suficient sa ia o decizie pornind de la situatia reala si sansele reale ale candidatilor inscrisi in aceasta cursa. Acum este tarziu, dar iarasi, decizia le apartine", a mai spus Maia Sandu.

Tot joi, liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, i-a sugerat candidatului "Partidul Nostru", Dumitru Ciubasenco, sa se retraga din cursa electorala in favoarea sa.

Cetatenii Republicii Moldova vor vota duminica, 30 octombrie, in primul tur al alegerilor prezidentiale. Favoriti in sondaje sunt Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialistilor din Republica Moldova, si Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Citeste si:
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...