Alegeri in R. Moldova: Rusia acuza "incalcari grosolane" ale normelor electorale

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 21:13
3674 citiri
Alegeri in R. Moldova: Rusia acuza "incalcari grosolane" ale normelor electorale
Foto: Moldova News

Ministerul de Externe al Rusiei a reclamat, miercuri, "incalcari grosolane" ale normelor electorale atat in campania pentru alegerile parlamentare care au avut loc duminica in Republica Moldova, precum si in ziua votului.

Observatorii internationali au spus ca alegerile au fost bine organizate, insa au criticat o decizie de ultim moment de a exclude din cursa electorala partidul omului de afaceri rus Renato Usatii, pe motivul ca ar fi fost finantat din afara tarii, scrie agentia Reuters.

CNBC: Este Moldova viitoarea Crimeea? Rusia este ingrijorata

"Moscova a luat nota de evaluarile expertilor internationali ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare din Moldova.

In acelasi timp, nu se poate ignora ca concluziile cu privire la caracterul lor transparent si democratic nu cad bine, cu incalcari grosolane permise in pregatirile si dirijarea procesului electoral", a transmis ministerul, intr-un comunicat.

Rezultatele alegerilor din R.Moldova, in presa straina: Chisinaul alege Europa

Totodata MAE rus a mai subliniat ca rezultatele alegerilor arata ca multi moldoveni isi doresc legaturi mai stranse cu Moscova, care are la randul sau legaturi stranse cu Transnistria, o regiune separatista prorusa din Republica Moldova, mai noteaza Reuters.

Trei partide proeuropene ar urma sa formeze noua coalitie de guvernare din Republica Moldova, in urma alegerilor parlamentare, cu toate ca partidul socialistilor moldoveni, care este mai degraba in favoarea unui bloc economic condus de Rusia decat unei apropieri de Uniunea Europeana, a obtinut cele mai multe dintre voturi.

Rezultatele alegerilor din R.Moldova, in presa rusa: Putin a batut-o pe Merkel. O palma pentru Europa

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a lansat un avertisment cu privire la Moldova inca de luni, dupa ce rezultatele alegerilor din aceasta tara au aratat ca partidele proeuropene se indreapta catre victorie. Oficialul rus a postat pe Twitter un mesaj in care afirma ca Chisinaul "ar trebui sa se gandeasca serios daca este aleasa calea corecta pentru a merge inainte": "Sunteti pe drumul corect, tovarasi?".

In plus, Rogozin a mai afirmat ca imigrantilor moldoveni care muncesc in Rusia li s-a refuzat dreptul de a vota, subliniind ca regiunea separatista Transnistria nu a luat parte la aceste alegeri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#MAE rus alegeri Moldova, #Rusia alegeri Moldova, #Rusia incalcari alegeri Moldova, #Rusia reclama alegeri Moldova, #alegeri parlamentare Moldova , #Moldova