Alegeri la Primaria Chisinau: voturile vor fi renumarate

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 14:44
912 citiri
Alegeri la Primaria Chisinau: voturile vor fi renumarate
Foto:replicaonline.ro

Curtea de Apel Chisinau a decis ca voturile pentru Consiliul Municipal sa fie renumarate, acceptand astfel sesizarea Partidului Liberal si anuland decizia Judecatoriei Centru, care decisese contrariul.

Decizia poate aduce un mandat in plus Partidului Liberal si lua unul de la comunisti, care acum detin majoritatea de exact un vot fata de fortele democratice, in Consiliul Municipal, dupa alegerile din 5 iunie, informeaza Publika TV, citata de Unimedia.

Juristul PL Ion Casian si consilierul PL Teo Carnat spun ca prin decizia de vineri, instanta superioara a reparat greseala Judecatoriei Centru. Acestiau au reiterat ca a fost incalcata procedura de numarare a voturilor. "Buletinul nu era aratat tuturor membrilor comisiei electorale, iar 100 de buletine de vot au fost declarate gresit nevalabile", a explicat Casian, subliniind ca renumararea voturilor ar putea aduce un mandat de consilier Partidului Liberal.

Pe de alta parte, juristul PCRM, Sergiu Sarbu, spune ca hotararea de vineri este una politica. "Se incearca a se fura un mandat PCRM", a spus acesta.

Comunistii si partidele democratice sunt in mijlocul unei confruntari pentru Chisinau, unde primii au obtinut majoritatea in CMC si au castigat primul tur al alegerilor pentru primarie, in conditiile in care candidatul lor, Igor Dodon, a obtinut 48% din voturi, cu 2% mai mult decat cele ale primarului in functie, liberalul Dorin Chirtoaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#renumarare alegeri Chisinau, #alegeri Chisinau renumarare voturi , #Moldova
Comentarii
S
spirit
rank 1
Cam asa a castigat si PSD alegerile de-a lungul timpului.