Ziare.com

Alegeri R. Moldova: Cat au donat somerii si pensionarii pentru campanie?

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 10:48

   

Alegeri R. Moldova: Cat au donat somerii si pensionarii pentru campanie?
Ponderea donatiilor declarate ca fiind din partea pensionarilor si a somerilor a crescut pana la 30 la suta in veniturile de campanie ale partidelor politice din R. Moldova, potrivit unui raport realizat de Centrul de Resurse al Organizatiiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului (CREDO).

La precedenta campanie electorala, aceasta categorie de donatori a oferit 10 la suta din banii de campanie, relateaza Publika TV.

Raportul CREDO mai arata ca , in total, 700 de persoane sunt trecute pe listele donatorilor, iar contributia medie este de 23.000 de lei de persoana.

Partidele inscrise in cursa au declarat venituri totale de 16 milioane de lei (moldovenesti), de aproape doua ori mai putin decat pentru alegerile parlamentare din noiembrie anul trecut.

Dupa prezentarea rapoartelor financiare finale ale concurentilor electorali, calculele arata ca, in total, formatiunile politice si candidatii independenti inscrisi in cursa alegerilor din 5 iunie au cheltuit peste 31 de milioane de lei.

Partidul Democrat conduce in topul cheltuielilor de campanie, potrivit datelor ultimelor rapoarte financiare aprobate de Comisia Electorala Centrala (CEC).

In clasamentul cheltuielilor, pe primul loc figureaza Partidul Democrat cu 11,5 milioane de lei, urmat de PLDM, cu aproape 8 milioane de lei.

Oficial, Partidul Comunistilor a fost mai strans la punga si a cheltuit in campanie aproximativ 6 milioane. Pe locul al patrulea este Partidul Liberal, cu aproape 3 milioane de lei.

Dintre partidele extraparlamentare cel mai mult a cheltuit Partidul Social Democrat, respectiv 1,1 milioane lei. Cel mai putin a cheltuit Partidul pentru Unirea Moldovei. Pe de alta parte, CEC noteaza ca dintre cei 1.812 candidati independenti pentru primarii si consilii locale, doar 110 si-au deschis conturi pentru cheltuieli electorale.
Sursa: rNews

Articol citit de 588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Natural ca donatiile sa fie mai mici.

E doar criza si pe acolo.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor