Ambasadorul Romaniei la Chisinau: Unele partide fac politica atacand Romania

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 21:36
1160 citiri
Ambasadorul Romaniei la Chisinau: Unele partide fac politica atacand Romania
Foto: Unimedia

"A devenit un obicei suparator ca formatiuni politice din Republica Moldova, altfel invizibile sau in continua pana de idei utile, sa atace periodic Romania si sa o acuze de lucruri din cele mai nastrusnice: ba ca a bombardat digul la Nemteni, ba ca si-a trimis lupii peste Prut etc.

Vad in toate acestea incercari stangace de a profita de notorietatea Romaniei pentru a obtine publicitate gratuita", a declarat, miercuri, ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, citat de Unimedia.

Diplomatul a reiterat ca Romania nu-si doreste sa fie subiect sau obiect al dinamicii politice interne din Republica Moldova.

"Partidele de aici au la indemana suficiente subiecte cu adevarat relevante pentru cetateni, nu e cazul sa creeze teme artificiale prin invocarea 'pericolului romanesc'. Paradoxal este ca cei care fac din Romania o tema perpetua de campanie sunt si cei care ne acuza ca suntem prea prezenti in politica interna din Republica Moldova. Opinia mea personala este ca acesta este un mod rudimentar si lipsit de viitor de a face politica - in Europa, de pilda, el ar produce doar stupoare", crede Lazurca.

In ce priveste recenta declaratie a Partidului Social Democrat, care a acuzat Romania ca vrea sa absoarba societatea moldoveneasca prin valul de migranti rromi, ambasadorul spune ca aceasta nu poate fi interpretata altfel, decat o dovada de rasism. "In Europa, orice politician care s-ar cobori la acest gen de propaganda ar fi definitiv compromis", a spus Lazurca.

Potrivit acestuia, unele acuzatii la adresa Bucurestiului nu au fost dovedite nici pana in ziua de astazi.

"Din pacate, in ciuda faptului ca perioada dintre 2001 si aprilie 2009 a fost marcata si de evenimente pozitive, bilantul general va fi afectat de hotararile finale ale guvernului Greceanii: expulzarea ambasadorului Teodorescu (gest unic in UE), inchiderea frontierei, acuzatii - pana azi nedovedite - de amestec al Romaniei in evenimentele din 7 aprilie 2009, alungarea corespondentilor nostri de presa.

Speram ca acest trist episod va ramane pentru totdeauna unic, fiindca eventuala lui repetare ar produce Republicii Moldova daune greu estimabile, mai ales pe plan extern", a conchis acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ambasador Romania Republica Moldova, #Marius Lazurca ambasador, #Romania Republica Moldova , #Moldova
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
Si tu ca ambasador ROMAN ce faci??????