Aurescu: Nu cred ca Republica Moldova isi permite acum alegeri anticipate

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 11:37
2794 citiri
Aurescu: Nu cred ca Republica Moldova isi permite acum alegeri anticipate
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizarea alegerilor anticipate ar prelungi criza politica si instabilitatea din Republica Moldova, declara Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe.

Bogdan Aurescu a apreciat la RFI Romania ca "este important ca exista un Guvern la Chisinau, dupa o perioada de instabilitate politica (...) si din acest punct de vedere, formarea acestui Guvern reprezinta pana la urma un pas important in solutionarea crizei politice de la Chisinau".

Fostul sef al diplomatiei romane nu crede ca alegerile parlamentare anticipate ar fi o solutie: "Nu cred ca in acest moment Republica Moldova isi poate permite alegeri anticipate, adica inca o perioada de dezbateri electorale aprinse, asa cum o arata si aceste manifestatii care sunt in strada si care de fapt sustin alegerile anticipate. Prin urmare, (ar fi) o solutie care ar prelungi criza politica si instabilitatea din Republica Moldova. Pana la urma, stabilitatea Republicii Moldova este foarte importanta nu doar pentru Republica Moldova in sine, dar si pentru securitatea regiunii si fara indoiala si pentru securitatea Romaniei".

Cine protesteaza la Chisinau si ce ar insemna organizarea de alegeri anticipate? - Interviu

"Este important ca acest Guvern sa reuseasca sa convinga pe de o parte cetatenii Republicii Moldova ca poate sa dea solutii concrete la problemele sociale si economice cu care se confrunta cetatenii si care au creat neindoielnic o anumita stare de nemultumire la nivelul populatiei din Republica Moldova si pe de alta parte, sa reinceapa procesul de reforme decisive proeuropene, care a fost intrerupt undeva spre finalul anului 2014", afirma Bogdan Aurescu.

Republica Moldova fierbe: Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta "in detaliu" criza de la Chisinau

Republica Moldova fierbe: Maia Sandu, in coloana protestatarilor condusi de Igor Dodon si Renato Usatii (Foto)

Citeste mai multe despre Aurescu: Nu cred ca Republica Moldova isi permite acum alegeri anticipate pe RFI Romania.

#Bogdan Aurescu Moldova alegeri anticipate, #Romania Moldova anticipate , #Moldova