Barroso, vizita simbolica la Chisinau: Intalniri importante in programul oficial

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 22:55
2512 citiri
Barroso, vizita simbolica la Chisinau: Intalniri importante in programul oficial

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, efectueaza zilele acestea o vizita oficiala in Republica Moldova, cu putin timp inainte de semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeana.

Barroso a sosit miercuri seara la Chisinau, fiind intampinat la aeroport de premierul Iurie Leanca.

Programul oficial va incepe joi dimineata, cand presedintele CE va fi primit cu onoruri militare la Resedinta de Stat, unde va avea o intrevedere cu premierul Iurie Leanca, informeaza publika.md.

Dupa semnarea unui set de patru documente importante, care prevad un sprijin financiar de 50 de milioane de euro, presedintele CE se va intalni cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu presedintele Parlamentului, Igor Corman, dar si cu liderii formatiunilor parlamentare.

In programul vizitei mai figureaza intrevederi si cu reprezentantii mediului de afaceri din Moldova.

Un eveniment important la care va participa presedintele Comisiei Europene este Conferinta Investitionala Republica Moldova - Uniunea Europeana, la care se vor discuta mai multe subiecte care tin de relatiile economice dintre statul vecin si tarile membre UE.

"Eu vad Republica Moldova ca o tara europeana, eu vad moldovenii ca europeni. Eu vad Republica Moldova ca si parte a familiei europene. Vizita mea este un semnal de recunoastere a reformelor pe care le faceti", a declarat Jose Manuel Barroso, in noiembrie 2012, in timpul precedentei sale vizite la Chisinau.

Turneul in regiune al presedintelui CE va continua cu o scurta vizita in Georgia si se va incheia vineri, cu o vizita in Azerbaidjan.

Republica Moldova si Georgia au parafat, in noiembrie, Acordul de Asociere cu UE, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Dupa ce va fi semnat, acordul trebuie ratificat de parlamentele tuturor celor 28 de state membre UE, precum si de Parlamentul European.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...