Brigada de asalt "pentru apararea Bucovinei de Romania"? Prima reactie a MAE

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 15:57
5982 citiri
Brigada de asalt "pentru apararea Bucovinei de Romania"? Prima reactie a MAE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a demarat verificari in cazul unor informatii vehiculate, luni, in presa conform carora in Bucovina ar fi fost infiintata brigada 128 vanatori de munte, in cadrul armatei ucrainene, cu misiunea "de aparare in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni".

In aceeasi zi, MAE a instructat Ambasada Romaniei la Kiev si Consulatul general al Romaniei la Cernauti sa verifice autenticitatea informatiilor vehiculate in spatiul mediatic, se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

De asemenea, reprezentanti ai conducerii MAE au avut o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti.

"A fost transmisa dorinta partii romane de a obtine, in cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineana informatii complete si verificate privind veridicitatea celor circulate in mass-media pe aceasta tema. S-a exprimat speranta ferma ca statul ucrainean nu a intreprins o astfel de masura, in conditiile in care, prin atitudinea si actiunile sale, Romania sustine neconditionat independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimand in mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozitiile constante si ferme ale Romaniei. S-a convenit sa se ramana in dialog, pentru clarificarea acestor informatii", mentioneaza sursa citata.

MAE arata ca va continua sa monitorizeze acest subiect, pana la clarificarea definitiva.

Ucraina infiinteaza o brigada de asalt "pentru apararea Bucovinei de Romania"

O noua brigada este infiintata "in Bucovina pentru apararea in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni", au anuntat luni, la Ivano-Frankivsk, seful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ "Zapad", colonelul Viktor Kevljuk, precum si viitorul comandant al brigazii, colonelul Vasyl Zubanych.

"Ministrul Apararii al Ucrainei a luat decizia de a forma o noua brigada montana de asalt cu numarul 10. Locul de cartiruire al brigazii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a ramas acolo din obiectivele militare, de a desfasura actiuni de reconstructie si reutilare a cazarmilor. Dupa aceasta, vom fi gata sa angajam pe baza de contract in jur de o mie de voluntari", a declarat Kevljuk, citat de o publicatie locala, sustine agentia de presa rusa oficiala TASS.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MAE reactie Bucovina, #Ucraina brigada aparare Bucovina Romani , #Moldova