Bucurestiul se amesteca fara scrupule in alegerile din R. Moldova - presa rusa

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 23:23
4098 citiri
Bucurestiul se amesteca fara scrupule in alegerile din R. Moldova - presa rusa

Alegerile anticipate parlamentare ce vor avea loc duminica in Republica Moldova reaprind scanteia dintre Romania si Rusia. Astfel, cotidianul rus Izvestia scrie, in editia de joi, ca "Bucurestiul se amesteca fara scrupule in lupta electorala din Republica Moldova", avertizand ca este posibil sa se lase cu "varsare de sange".

"Bucurestiul se amesteca fara niciun fel de scrupule in procesul electoral din Republica Moldova, fiindu-i teama de infrangerea Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) si de revenirea comunistilor la putere", scriu jurnalistii cotidianului rus.

Republica Moldova va ramane Rusiei - Stratfor (III)

Mai mult acestia arata ca, "in cazul victoriei comunistilor, opozitia proromana intentioneaza sa initieze miscari de strada cu varsare de sange, declansand represalii la adresa comunistilor si adeptilor lor din randul populatiei rusofone. In conditiile unui asemenea scenariu, puterea liberal-democrata ar putea proclama starea exceptionala in republica si ar cere ajutor tarilor vecine, in vederea restabilirii ordinii constitutionale. Baza juridica pentru aceasta a fost deja creata".

O campanie murdara. Moldovenii, speriati de rusi cu romanismul

Si un analist politic moldovean, citat de StireaZilei.md, Bogdan Tardea, este de parere ca actuala campanie electorala a fost una dintre cele mai murdare.

"Au fost batuti candidati, au fost difuzate multe materiale compromitatoare, Alianta de la guvernare a facut abuz de resursele administrative", a declarat Tardea. El a vorbit si despre implicarea factorului extern. Mai exact, s-a referit la Romania si la declaratiile sefului statului roman, Traian Basescu, de sustinere deschisa a Aliantei pentru Integrare Europeana.

Macovei si Elena Basescu, in delegatia de observare a alegerilor din R. Moldova

Stirea Zilei mentioneaza, in contrapondere, drapelul Rusiei care se vede, pe panouri, in spatele fostului comunist Vladimir Turcan sau Kremlinul din spatele fostului sef al serviciilor de informatii, Valeriu Pasat. La fel, scriu jurnalistii publicatiei citate, reportajele tendentioase difuzate de presa rusa in ultima saptamana tot sperie moldovenii cu romanismul si favorizeaza comunistii.

Campania electorala pentru alegerile legislative anticipate din R. Moldova a ajuns vineri la ultima zi, iar actorii politici se straduiesc sa-si lanseze mesajele cat mai convingator cu putinta, pentru ca exista un numar foarte mare de indecisi, iar participarea la vot risca sa fie foarte mica.

Sambata este interzisa propaganda electorala, iar duminica alegatorii sunt asteptati la urne. Timp de 60 de zile partidele si candidatii independenti inscrisi in cursa electorala au incercat sa convinga alegatorii ca sunt cei mai buni prin afise, sloganuri, clipuri electorale, mesaje si promisiuni.

Vlad Filat asigura ca alegerile din Moldova nu vor fi fraudate

Comisia Electorala Centrala a invitat sefii misiunilor de observatori la un briefing, pentru a face un bilant al campaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Republica Moldova alegeri parlament, #Moldova Romania Rusia, #violente alegeri Moldova Parlament , #Moldova