Ziare.com

Campania electorala din Transnistria se incinge - provocari peste Nistru

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:32

   

Campania electorala din Transnistria se incinge - provocari peste Nistru
Autoritatile separatiste din Transnistria lanseaza, in contextul alegerilor electorale din 11 decembrie 2011, o serie de provocari la adresa Chisinaului.

Spre exemplu, populatia orasului Bender a fost indemnata sa nu se supuna cerintelor politiei, informeaza Jurnal de Chisinau. Posturile TV din regiunea separatista si site-ul asa-zisului minister de Interne de la Tiraspol anunta ca activitatea politiei in orasul Bender este ilegala.

Delegatia moldoveneasca in Comisia Unificata de Control (CUC), comisie care asigura ordinea publica in orasul Bender in colaborare cu organele politiei si militiei, a avertizat cu privire la provocarea transnistreana, apreciind ca are ca scop tensionarea situatiei in Zona de Securitate. Aceasta actiune incalca, de fapt, Acordul privind principiile pasnice de reglementare a conflictului armat din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992.

In plus, Tiraspolul a instalat inca un post de graniceri in raionul Dubasari, in apropierea localitatii Pohrebia, pe traseul Tiraspol-Dubasari.

Delegatia moldoveana in Comisie sustine ca aceste actiuni demonstreaza ignorarea totala a hotararii CUC privind abtinerea de la astfel de acte unilaterale, care ar putea complica viata cetatenilor.

Faptul ca locuitorii din zona ameninta cu proteste este o dovada in sprijinul avertismentelor moldovenilor. Este al 17-lea post instalat de separatistii moldoveni in zona de securitate, iar satul Pohrebia este amplasat in stanga Nistrului, dar sub jurisdictia Chisinaului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avand Moscova in spate, mafia si comunistii rusofoni,...

...cei de la Tiraspol isi fac de cap, umilind continuu autoritatile de la Chisinau, care, practic, nu au mijloace sa riposteze! O buba care nu se va vindeca, din pacate, niciodata!

 

@ALTERNANTZA & "O buba care nu se va vindeca niciodata"

Da, cu Putin presedinte se va accentua expansiunea ruseasca atat in Moldova cat si in alte zone ex-sovietice!
Dar "niciodata sa nu spui niciodata"!
Daca in guvernul de la Cisinau vor fi oameni rationali vor evita un conflict pe care transnistrenii se straduiesc sa-l provoace.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor