Ziare.com

Castrarea chimica a pedofililor, aprobata de Parlamentul R. Moldova

Marti, 06 Martie 2012, ora 19:30

   

Castrarea chimica a pedofililor, aprobata de Parlamentul R. Moldova
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat marti, in ultima lectura, un proiect de lege care prevede castrarea chimica a pedofililor.

Legea prevede modificarea Codului Penal, astfel ca pedofilii sa fie castrati chimic in mod obligatoriu, iar in cazul celor care comit alte infractiuni grave ce atenteaza la libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei - castrarea chimica sa fie aplicata dupa caz. In opinia autorului proiectului, o astfel de lege este necesara si asta pentru ca actualul Cod Penal prevede pedepse blande pentru asemenea infractiuni.

Deputatul Valeriu Munteanu afirma ca, potrivit datelor Procuraturii Generale, se constata o tendinta de crestere de la un an la altul a numarului infractiunilor sexuale cu implicarea minorilor, iar de cele mai multe ori, infractorii sunt condamnati la cel mult doi ani de privare de libertate. Atunci cand sunt eliberati, multi din ei recidiveaza.

O alta sursa de ingrijorare este faptul ca minorii din Republica Moldova au devenit o atractie pentru pedofilii din strainatate,considera deputatul PL.

Castrarea chimica urmeaza a fi efectuata in ultimele trei luni de detentie, pentru a preveni eventualele erori judiciare.

Mai multi deputati, insa, au avut dubii fata de eficienta castrarii chimice, spunand ca aceasta are efect reversibil.

Totusi, pana la urma, parlamentarii au decis ca castrarea chimica este solutia optima, iar eficienta acestei metode depinde de calitatea medicamentului administrat.

Castrarea chimica a pedofililor este aplicata in Germania, Polonia, Rusia, Canada, Suedia si unele state din SUA.
Sursa: rNews

Articol citit de 1983 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo, Moldova !

dar ca siguranta ar trebui aplicata si castrarea fizica.

 

Pe cand si la noi ?

Ar trebui adaugati pe lista si violatorii recidivisti.

 

Gandire stramba

Din putul gandirii. Castrarea este o mutilare indiferent de procedeul ei (nu pricep de ce vezi Doamne e chimica si nu fizica cu ciocanul, cum ar merita). E aberant. Mai bine ii impusca cu pietre sau puscarie pe viata fara drept de recurs.
Ce ar trebui insa schimbat neaparat este varsta la care se poate considera pedofilie. Nu de alta dar la cum arata si cum se manifesta de provocator acum unele fete de 14 ani. Ma rog, nu stiu cum e in Moldova, e adevarat ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor