Chirtoaca, despre retinerea lui Filat: Hora caracatitei coruptiei nu putea dura la nesfarsit

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 11:04
3491 citiri
Chirtoaca, despre retinerea lui Filat: Hora caracatitei coruptiei nu putea dura la nesfarsit

Retinerea lui Vlad Filat pentru acte de coruptie deschide Cutia Pandorei, afirma prim-vicepresedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, care este convins ca trebuie sa inceapa "acelasi proces de purificare, un purgatoriu al clasei politice din Moldova, asa cum se intampla in Romania de circa zece ani".

"Cred ca s-a deschis Cutia Pandorei, care si in Romania s-a deschis acum 10-15 ani. Probabil trecem prin aceleasi etape. Imi amintesc cand eram student in Romania in '97-'98-2000, nu prea era de inchipuit ca politicienii vremii sa fie atinsi de justitie, doar campanii de presa, dezvaluiri, tot asa au avut loc si in Romania cazuri de devalizare a bancilor", a declarat Dorin Chirtoaca la RFI Romania.

Fostul premier moldovean Vlad Filat, retinut pentru 72 de ore

Liberalul crede ca "in mod normal, trebuie ridicata imunitatea parlamentara mai multor deputati, despre care se stie ca au avut si ei legatura cu Banca de Economii. Deputati de la cel putin trei formatiuni stiu eu: Partidul Liberal Democrat, Partidul Comunistilor, Partidul Socialistilor. Nu stiu la Partidul Democrat daca s-ar putea si la ei sa fie dintre aceia care au beneficiat de credite, dar nu cunosc o persoana anume, la ceilalti se stie exact cine si ce credite a luat".

Dupa ce Filat a fost retinut, procurorii au descins la casa lui si la sediul PLDM

In opinia sa, "aceasta hora a caracatitei coruptiei in Parlamentul Republicii Moldova nu putea sa dureze la nesfarsit. Trebuie sa inceapa acelasi proces de purificare, un purgatoriu al clasei politice din Moldova, asa cum se intampla in Romania de circa zece ani".

Citeste mai multe despre Dorin Chirtoaca la RFI: Hora caracatitei coruptiei nu putea dura la nesfarsit pe site-ul RFI Romania.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....
Comentarii