Ziare.com

Chisinau: Vlad Filat isi prezinta Guvernul in Parlament

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 13:09

   

Chisinau: Vlad Filat isi prezinta Guvernul in Parlament
Structura Cabinetului de la Chisinau a fost definitivata, iar ministrii sunt gata sa-si ocupe portofoliile, cel putin asa reiese din declaratiile liderilor politici, care au desemnat candidaturi pentru toate functiile din Executiv.

Astfel, Mihai Sleahtitchi de la PLDM va fi inaintat pentru functia de ministru al Educatiei, in timp ce directorul spitalului Clinic Republican, Andrei Usatai, va deveni ministru al Sanatatii, relateaza Unimedia.

La agricultura, liberal-democratii au desemnat candidatura lui Vasile Bumacov, fost viceministru in acest minister.

Potrivit ultimelor informatii, pentru functia de ministru de Interne va fi desemnat generalul Alexei Roibu. Incepand din 17 decembrie 2009 acesta detine functia de director general al Serviciului Graniceri, comandant al Trupelor de Graniceri. In perioada 2002-2004 acesta a fost director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei. Inainte de aceasta a lucrat si in calitate de director adjunct la Serviciul de Informatii si Securitate.

De cealalta parte, unicul ministru nou din partea PDM va fi Pavel Filip, directorul intreprinderii Tutun-CTC. Partidul Liberal a declarat ca toti ministrii formatiunii vor ramane in functie. Aditional, in locul lui Ion Negerei, din partea PL, Ion Moldovanu va fi numit in functia de vicepremier pe probleme sociale.

Diplomatul Eugen Carpov a fost desemnat pentru a ocupa functia de vicepremier pe probleme de reintegrare in Guvernul AIE2. Carpov a detinut functia de sef al Misiunii R. Moldova pe langa Comunitatile Europene, iar in 2007 a fost rechemat la Chisinau la ordinul lui Vladimir Voronin. Diplomatul il va inlocui pe Victor Osipov, care a activat in functia de vicepremier pentru Reintegrare in Guvernul AIE1. Carpov nu figureaza pe listele vreunui partid.

PLDM a decis ca Iurie Leanca sa ramana la Externe, Alexandru Tanase ministru al Justitiei, iar Veaceslav Negruta ministrul Finantelor.

Structura Guvernului este propusa, vineri, Parlamentului de catre premierul Vladimir Filat. Candidatii desemnati trebuie sa fie aprobati de majoritatea deputatilor din Legislativ.

Guvernul Republicii Moldova si-a anuntat demisia, la finele anului trecut, ca urmare a validarii mandatelor de deputat in noul Parlament. Demisia a venit la o luna de la alegerile legislative anticipate care nu au reusit sa ofere o majoritate clara vreunei formatiuni politice.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 805 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor