Chisinaul fierbe: Timofi il respinge iar pe Plahotniuc. Ce urmeaza?

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:29
3285 citiri
Chisinaul fierbe: Timofi il respinge iar pe Plahotniuc. Ce urmeaza?
Foto: Facebook/Nicolae Timofti

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, sustine ca nu-si doreste alegeri anticipate si ca evitarea lor depinde doar de parlamentari. Nicolae Timofti a facut aceasta declaratie la scurt timp dupa ce l-a desemnat pe secretarul general al Administratiei Prezidentiale, Ion Paduraru, candidat pentru functia de premier.

Timofti a subliniat ca "majoritatea (parlamentara declarata) nu a intrunit numarul necesar de voturi".

"Din 56 (de deputati semnatari) s-au retras sapte. Am cerut reconfirmarea semnaturilor, iar acest lucru nu s-a intamplat. Prin urmare, am decis. Domnul Ion Paduraru indeplineste toate conditiile de integritate. Va avea de muncit foarte mult. Am convenit sa formeze guvernul din oameni priceputi, competenti, din domeniile pe care le vor administra. Sper ca parlamentarii o sa-i acorde votul de incredere", a spus presedintele Republicii Moldova.

Criza politica in R. Moldova: Nicolae Timofti a desemnat un nou candidat pentru functia de premier

Nicolae Timofti a declarat ca il cunoaste de mult timp pe Ion Paduraru si ca acesta are capacitati de management si de organizator. "Sunt convins ca intruneste toate conditiile de integritate pentru a ocupa aceasta functie", a declarat Timofti.

Presedintele Republicii Moldova si-a exprimat increderea ca parlamentarii vor lua in considerare aceste calitati si ii vor acorda votul de incredere lui Ion Paduraru. Nicolae Timofti a tinut sa aminteasca faptul ca daca Parlamentul nu va accepta noua candidatura, vor fi create premise pentru declansarea alegerilor anticipate.

Presedintele R.Moldova, aproape de o suspendare? Timofti: Sunt gata sa mor!

La randul sau, Ion Paduraru a declarat ca de vineri, 15 ianuarie, va incepe discutiile cu fractiunile care sustin vectorul european al Republicii Moldova. Prioritatea numarul unu este stabilizarea situatiei economice si sociale a Republicii Moldova si reluarea dialogului cu institutiile financiare, a declarat Ion Paduraru imediat dupa desemnarea sa.

Termenul limita pentru investirea unui nou guvern este 29 ianuarie, cand se implinesc trei luni de la demiterea cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Strelet. In cazul in care nu se reuseste formarea unui nou guvern, seful statului este obligat sa decida dizolvarea legislativului si sa convoace alegeri anticipate.

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...